Queda poc temps perquè l'edifici de l'emblemàtic Espai Carré, empresa de mobles amb més de setanta anys d'història a Sant Cugat, s'enderroqui. El projecte preveu la construcció de diversos habitatges, locals comercials i una nova plaça pública. I un grup de santcugatencs ha impulsat una iniciativa per tal que la placeta dugui el nom de Jaume Carré, fundador del negoci i molt implicat en la vida social i cultural del municipi. Tot i que fa uns anys l'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar que l'espai es batejaria com a plaça del Pont Gros, esperen que s'atengui la seva petició.
Àlvar Roda, president de l'Ateneu, és un dels impulsors d'aquesta petició, que ja han fet arribar a l'Ajuntament de Sant Cugat amb el suport de més d'un centenar de signatures de veïns i veïnes i diverses entitats. "Era una persona que havia fet moltes coses per Sant Cugat i l’Espai Carré també havia col·laborat amb moltes iniciatives socials i culturals", destaca Roda, que ho veuria també com un homenatge al comerç de proximitat.
"Home de caràcter, bondat i esforç, implicat en diferents entitats d'esports, socials i cultura de Sant Cugat"
A més, Roda destaca el fet que és poc habitual dedicar carrers a emprenedors o empresaris i creu que Jaume Carré s'ho mereix: "Petits botiguers que, amb valentia, s'han acabat convertint en empresaris. Val la pena que tinguin aquest reconeixement". Roda ho va comentar amb la filla del Jaume, que li va semblar molt bona idea. Ja han pensat la inscripció per la placa: "Home de caràcter, bondat i esforç, implicat en diferents entitats d'esports, socials i cultura de Sant Cugat, emprenedor d'ofici i empresari d'èxit". A més, també seria un record per la botiga de mobles que va ocupar aquella zona durant dècades.
La nova plaça i edifici a l'actual espai que ocupa Carré FOTO: Ajuntament de Sant Cugat
Qui era Jaume Carré?
Jaume Carré va néixer a Alp el 1922 i va morir el 2010 a Sant Cugat. Juntament amb la seva dona, Josefa Garcia Escutia, van fundar El Hogar del Mueble a la plaça d'Octavià el 1948. I més tard, ja es van traslladar a l'edifici que ha ocupat l'Espai Carré històricament, amb un taller de fusteria i la botiga al seu damunt. Durant més de setanta anys, una referència per molts santcugatencs. A més, també van impulsar una fàbrica de mobles a Torelló, després que el taller que tenien a Rubí fos destruït per la rierada de 1962. Cal destacar que tot i que la botiga per a particulars tanqui, Carré continua amb la seva activitat enfocada a mobiliari per promotors i constructors.
A banda de la seva vida professional, va tenir una gran implicació amb la ciutat. Va ser president del Sant Cugat FC i cofundador del Club Tennis Natació. En l'àmbit més cultural, va ser un dels impulsors dels aplecs de Sant Medir ide l'escoltisme a Catalunya. "Seria un bon deure que la ciutat de Sant Cugat reconegués la seva agosarada i exitosa feina", assenyala la instància presentada a l'Ajuntament.
Espai Carré abans del seu tancament FOTO: Cedida
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.