La 13a escola començarà el curs vinent si falten places en les preinscripcions

L'escola arrencaria amb grups embrionaris de P-3 en una escola ja existent del nucli de Sant Cugat, segons l'Ajuntament

El Departament d'Ensenyament posarà en funcionament la tretzena escola pública de Sant Cugat el curs 2019-2020 si en les preinscripcions es constata una falta de places. Així ho ha confirmat al TOT la regidora d'Educació de l'Ajuntament, Esther Salat, que ha explicat que es posaria en marxa de forma embrionària en un altre centre educatiu de Sant Cugat abans de traslladar-se en un emplaçament provisional en mòduls prefabricats.

La demanda d'una tretzena escola pública a Sant Cugat fa temps que és reclamada per la comunitat educativa del municipi, més quan en el curs passat una cinquantena de famílies no va poder optar en una escola al centre de la ciutat. L'Ajuntament de Sant Cugat va reconèixer una "falta de places" i va reclamar al Departament d'Ensenyament una nova escola que s'havia d'ubicar al nucli.

Més info: Salat, regidora d'Educació: "Anem justos de places escolars"

Així, si després de la preinscripció hi ha una falta de places, el Departament d'Ensenyament posaria en marxa aquest pla. S'incorporarien un o dos grups de P-3 en una escola ja existent, amb el compromís que el curs següent ja funcionés en un espai propi amb mòduls prefabricats.

"La proposta del Departament és, si en el moment de la preinscripció hi ha més demanda que oferta, incorporarem l'element corrector amb un o dos grups que naixeran amb la voluntat de ser la tretzena escola", ha exposat la regidora d'Educació. Un funcionament que ja va seguir, per exemple el Ciutat d'Alba.

Ubicació de l'escola

Amb tot, Salat no ha detallat a quina escola s'ubicarien els grups embrionaris, ja que, afirma, que és una decisió que hauria de prendre la Generalitat amb les escoles. La regidora tampoc ha informat de les ubicacions provisionals dels mòduls ni dels terrenys que l'Ajuntament ha ofert a la Generalitat per la construcció definitiva de la tretzena escola. Tot i això, ha assegurat que totes tres ubicacions haurien d'estar al nucli de la ciutat i pròximes entre elles, per no provocar desplaçaments entre un pas i altre (grup embrió, mòduls i escola definitiva).

"La nostra proposta, perquè les dades ho proven, és que s'ubiqui al centre. El nucli no ha deixat de créixer i teniém una tensió entre oferta i demanda. S'ha pensat en diferents espais tant d'ubicacions provisionals dels mòduls com per ubicacions definitives. El que si podem dir és que estigui a prop d'una escola existent", ha assenyalat Esther Salat.

"Sempre hem intentat traslladar que les xifres amb les que es fa la planificació no concorda amb el que acaba passant", ha afegit la regidora. En aquest sentit, ha assegurat que durant el curs, a diferència de moltes ciutats, Sant Cugat rep noves famílies amb nens i que, per tant, les places no poden ser justes.

Bolets i augment de ràtios

Així, segons Salat queda descartada la possibilitat de crear grups bolet i augmentar les ràtios per absorbir l'excés de demanda i la falta de places, tal com ha vingut passant els últims anys.

Més info: La meitat de grups de l'escola pública de Sant Cugat supera la ràtio de 25 alumnes

"Els increments de ràtio es van donar arran del decret Wert, que per no dotar de més personal, establia escolaritzar amb increments de ràtio del 20%. En una població normal, que no té nens que s'incorporen a qualsevol edat, pot funcionar. Però a Sant Cugat venen famílies amb nens de 3, 5 i 8 anys i els has d'escolaritzar", assegura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem