La Coordinadora de les AMPA de Sant Cugat en contra l'Acord Marc de serveis menjadors

Des de Sant Cugat es faran diverses accions per aturar la proposta com una carta dels consells escolars dels centres públics de la ciutat i una queixa fins al Síndic de Greuges

La Coordinadora de les AMPA de les escoles públiques de Sant Cugat se sumen a la campanya contra l'Acord Marc dels serveis menjadors que impulsa la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC). En un comunicat, la FaPaC ha anunciat que emprendrà accions de manera immediata contra l'Acord Marc de serveis de menjador escolar per a les comarques del Maresme-Vallès Oriental. L'entitat, que agrupa les AMPA catalanes, vol així "impugnar i denunciar davant de totes les instàncies possibles fins que els nous responsables del Departament d'Ensenyament n'anunciïn la seva paralització i derogació definitiva". L'associació argumenta que les AMPA d'aquestes comarques han mostrat la seva indignació i preocupació que van quedar paleses en una reunió.



"Si no s'atura abans, la pròxima licitació serà la del Vallès Occidental", ha dit Carme Roca, presidenta de l'entitat. La membre de la coordinadora ha manifestat que a Sant Cugat totes les escoles públiques "estan en contra la proposta" i que ara es faran diverses accions per aturar-la com una carta conjunta dels consells escolars de tots els centres públics de la ciutat i elevar la queixa fins al Síndic de Greuges.


Segons l'entitat l'acord, que comporta el model de licitació pública com a fórmula de contractació del servei de menjador a prop de 200 centres educatius del Maresme i Vallès Oriental, tindrà greus conseqüències com afavorir la concentració i adjudicació del servei de grans empreses del sector de l'alimentació i atemptarà contra la capacitat que tenen les AMPA per continuar gestionant el servei. El text sosté que en el cas dels serveis de menjador autogestionats per les mateixes AMPA no podran presentar-se al concurs per a la gestió del seu centre.


A més, la FaPaC alerta que el criteri econòmic tindrà més pes que la qualitat del menjar i del servei i que per a les petites i mitjanes empreses que ofereixen el servei serà difícil competir. La federació lamenta que el nou sistema va en detriment dels criteris ecològics, saludables i de proximitat, bàsics per garantir una alimentació sana als infants.

 
Comentaris

Destaquem