La cultura que encisa als sèniors

Pellicer: "Abans la gent gran anava més als casals, ara es fan més activitats fora"

El temps lliure que suposa la jubilació es tradueix a una major disposició del temps en què la cultura ocupa un ampli espai. Encara que els ingressos dels majors de 65 anys vénen marcats per les pensions, l’economia és el factor clau del consum cultura. En aquest sentit el municipi és un actiu en aquesta àrea.

“Per les dades que tenim hi ha un canvi de tendència que ara fa uns 5 o 10 anys. Abans la gent gran anava més als casals, ara es fan més activitats fora com classes a l’Ateneu o a la Casa de Cultura”, apunta la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer. La política encarregada de la gent gran, exposa que els sèniors presenten propostes dels actes que més els hi agrada a través de la Taula de la Gent Gran i que “participen amb allò que els interessa. La gent gran és un públic fidel”. I és que en aquest sentit Sant Cugat els hi és propici.

A la gairebé desena de galeries d’art que coexisteixen a Sant Cugat, si sumen sis biblioteques, set llibreries, el Teatre-Auditori, la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) amb com xerrades culturals i conferències històriques. A més d’altres iniciatives com el Festival de Poesia o les Lectures a la Fresca, de manera que la gent gran de la ciutat pot gaudir de la cultura amb un programa d’activitats gratuïtes i de pagament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem