La presidenta del comitè d'empresa de l'Hospital General ha acusat el conseller de Salut, Toni Comín, "de vendre fum" amb la seva proposta de compra de l'HGC per 50 milions d'euros per convertir-lo en un centre públic. Roser Morraja s'ha mostrat molt perplexa i sorpresa per aquest anunci del conseller, que desconeixia i que ha qualificat de molt "alegre". "S'ha llençat a la piscina", ha rematat.
Morraja considera que el valor de l'Hospital General està molt per sobre dels 50 milions que ha proposat Comín: "Ha llançat una OPA molt per sota del valor, vol que li regalin". Per la presidenta del comitè d'empresa, el conseller ha volgut "passar-li la pilota a l'empresa" propietària del centre, per a després assenyar-la "com a culpable". "No és només l'edifici, són totes les màquines, els quiròfans...", ha recordat.
"El conseller vol tot o res, i hi ha punts intermedis, concertacions", ha reclamat Roser Morraja, que ha convidat a Toni Comín a "negociar de veritat". "Que presenti un projecte viable, no un anunci per vendre fum i fer titulars", ha apuntat, alhora que afegia: "S'ha vist pressionat". "Tan debò s'arribi a un acord".
Més enllà d'aquestes valoracions, la presidenta del comitè d'empresa ha explicat que no pot fer cap més anàlisis de la situació, ja que els ha agafat per sorpresa i encara ho han de valorar. Tampoc es posicionen sobre si preferien que l'Hospital fos públic o si prefereixen continuar com a centre privat: "Com a treballadors volem una feina segura i que els pacients del Vallès tinguin la millor atenció". Aquest 21 d'octubre es reunirà el comitè de crisi dels treballadors de l'Hospital General i analitzaran la situació.
La Junta de Facultatius, contra Comín
El portaveu del comitè de crisi i president de la Junta de Facultatius de l'Hospital General, Miquel Àngel Carrasco, la proposta del conseller Comín és "un pla molt ambiciós, que s'ha d'estudiar durant anys i pot sortir bé, però cal temps". En aquest sentit, ha afegit que el centre "no es pot convertir d'un dia per l'altre en un hospital públic". "No poden deixar d'atendre les 1.500 consultes diàries que tenim d'avui per demà".
"Els treballadors no ho veiem ni bé ni malament fins que no veiem la solució final", ha apuntat Carrasco, que ha convidat al conseller ha materialitzar l'oferta en documents. "Si com diu el conseller, les condicions dels treballadors es milloren, ningú no dirà res", ha afegit el doctor.
Finalment, Carrasco ha parlat de la tensa reunió amb el conseller del divendres passat, dia 14 d'octubre: "Estàvem amenaçats. Ens va dir que si no parlàvem amb els mitjans, tot aniria bé; però que si feiem declaracions, no".