La tradició de viure Nadal amb la representació del pessebre a les cases

Per tercer any consecutiu, l’Ateneu Santcugatenc ha organitzat el Concurs de Pessebres obert a tothom

Muntar el pessebre a casa és tota una tradició que va més enllà del fet religiós. A Sant Cugat són moltes les cases que el munten de manera que la resta de santcugatencs el puguin veure des de l’exterior. Amb l’objectiu de fomentar-ho i de recuperar aquesta tradició, per tercer any consecutiu l’Ateneu Santcugatenc ha organitzat el Concurs de Pessebres.

Les millors imatges dels pessebres

Però a banda dels pessebres que s'exposen arran del concurs, Sant Cugat té una llarga tradició de pessebres particulars. El de Cal Crispín o el de Cal Tartraner són alguns dels més emblemàtics i característics del municipi. N'hi ha de tots els tipus: tradicionals, moderns, temàtics... La varietat i la imaginació a l'hora de fer-los és infinita.

També, a peu de carrer, trobareu el pessebre de Sant Cugat, que es fa tradicionalment a la plaça de Barcelona, i on les figures són d'una mida considerable. I encara hi ha més, perquè el diumenge 24 de desembre, els Jardins del Monestir seran escenari del Pessebre Vivent de Sant Cugat, a partir de les 18 hores. 

Pessebre de la plaça de Barcelona. FOTO: Artur Ribera

Concurs de Pessebres

Enguany s’han establert quatre categories. La Popular, amb pessebres construïts amb elements naturals; l’Artístic, els fets amb materials com guix o fusta; l’Innovador, fets amb elements reciclats, o tots aquells que no es puguin incloure en altres categories; i la categoria de Col·lectius, pensada per a tots aquells pessebres construïts des de col·lectius, entitats, escoles i comerços.

El lliurament de premis es farà aquest dimecres 23 de desembre a les 18.30 hores a la plaça de Pep Ventura, on es podrà gaudir d’una xocolata calenta. D'altra banda, el 23 i 30 de desembre i el 4 de gener es farà un recorregut musical pels pessebres que s'iniciarà a la plaça de Barcelona a les 18 hores.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem