Mario Bros i Barbie, noves tendències de mones de Pasqua a les pastisseries de Sant Cugat

La tradició es barreja amb les tendències infantils a les mones dels aparadors de les pastisseries artesanals de Sant Cugat

El símbol per excel·lència del fi de la Setmana Santa és la mona que els padrins regalen als seus fillols el Dilluns de Pasqua. Tot i vendre's un dia a l'any les pastisseries de Sant Cugat dediquen molt de temps en preparar aquesta diada. Porten tot l'any observant les tendències infantils per decidir quina figureta transformar en xocolata. A la pastisseria santcugatenca Sàbat s'han decantat per fer l'estàtua dolça de Mario Bros, que llueix a l'aparador de la botiga del carrer Santiago Rusiñol.

Mones de trufa, mantega i llema d'ou o Sara FOTO: 'TOT'

Mones de trufa, mantega i llema d'ou o Sara FOTO: 'TOT'

L'altra novetat del Sàbat és la mona del cotxe de la Barbie, del qual van fer només uns pocs exemplars com a prova i en veure l'èxit que ha tingut s'han encarregat de fer-ne més. L'Art Bo també ha detectat aquesta nova tendència, l'encarregada de la botiga a Sant Cugat, Clàudia recorda que "la Barbie sempre és tendència entre les nenes, però arran de la pel·lícula ha crescut molt més l'interès".

La mona del cotxe de la Barbie ha sigut un èxit al Sàbat FOTO: 'TOT'

La mona del cotxe de la Barbie ha sigut un èxit al Sàbat FOTO: 'TOT'

Les tendències van i venen, però si es tracta de tradició els santcugatencs aposten anualment per les mones més tradicionals de trufa de xocolata, de mantega i de llema d'ou. "A Sant Cugat es nota que la gent té valors tradicionals" ha comentat el pastisser Jaume Sàbat, però, per descomptat, "no poden faltar les figures de xocolata a la botiga, que sí que varien amb els anys depenent de les tendències infantils". Aquestes pastisseries també funcionen per encàrrec, on qui vulgui una mona personalitzada la pot demanar. De fet, a Sant Cugat hi ha una pastisseria que només funciona així, es tracta de la pastisseria Famatina. A l'octubre d'aquest 2024 l'establiment complirà dos anys i entre la seva selecció de postres, fan mones de xocolata als qui ho demanin.

Ous de xocolata de Pasqua de la pastisseria Famatina FOTO: TOT

Ous de xocolata de Pasqua de la pastisseria Famatina FOTO: TOT

Any rere any, la mona de pasqua és una tradició que va passant de generació en generació i la pujada de preus per la inflació no és un impediment. Les tres pastisseries estan d'acord que, tot i que els preus augmentin relativament, els padrins continuen buscant fer feliços als seus fillols amb la mona més especial. "Tot i la inflació, cada any produïm més quantitat de mones" explica Jaume Sàbat des de l'obrador. Per la seva banda, l'encarregada de l'Art Bo agraeix que "en ser una tradició on els nens són protagonistes, els adults fan un esforç per no frenar la celebració. A més, a la botiga tenim diferents mones que s'adapten a la butxaca de tothom".

Després de Nadal la Pasqua és l'època més important pel que fa a la facturació de les pastisseries artesanals. És una diada especialment important perquè, com explica Jaume Sàbat, "un croissant o una magdalena la trobes a qualsevol lloc, en canvi, un bon tortell de reis o una mona de pasqua que valgui la pena, no. Les diades especials són els moments crucials per les pastisseries artesanals".

Mones de Pasqua d'Art Bo FOTO: TOT

Mones de Pasqua d'Art Bo FOTO: TOT

Sant Cugat compta amb una gran varietat d'opcions per escollir la mona més especial per aquesta Pasqua, amb pastisseries artesanes com Sàbat, Art Bo i Famatina. Totes tres produeixen les seves mones, i tot el que tenen per oferir, amb productes d'alta qualitat i de proximitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem