Més d'un 60% de santcugatencs és religiós, però només un 23% és practicant

Segons la 48a onada de l'Observatori Sociològic, la religió amb més pes a Sant Cugat és el catolicisme

Més de la meitat de santcugatencs és religiós, i és que segons la 48a onada de l'Observatori Sociològic, un 63,4% de la població creu en alguna religió. Dels enquestats que van assegurar tenir fe, però, només un 23,1% acudeix als actes de culte religiós un cop al mes.

Així doncs, d'entre les religions, la que més pes té a Sant Cugat és el catolicisme, i és que un 57,4% dels enquestats es va declarar catòlic en el darrer Observatori Sociològic. D'altra banda, hi ha un 3% de cristians evangèlics, mentre que la resta de religions (islam, testimonis cristians de Jehovà, budisme, cristianisme ortodox i judaisme, entre altres), sumen un 3%, sense arribar cap d'ells al 2% de fidels.


De les persones enquestades que es consideren religioses, un 23,1% dels que va respondre l'Observatori Sociològic és practicant. Així doncs, un 14% dels santcugatencs acudeix un cop a la setmana als actes de culte religiós d'alguna confessió, mentre que un 9,1% ho fa un cop al mes. D'altra banda, un 19,4% va assegurar assistir un cop a l'any a un acte de culte religiós, mentre que un 57,3% de religiosos va apuntar no assistir mai a cap acte.


Finalment, dels santcugatencs que no es consideren religiosos, hi ha un 18,8% que és ateu i un 13,6% agnòstic. Així, els primers neguen l'existència d'un poder diví, mentre que els segons, sense ser religiosos, no descarten la possible existència d'un Déu.

El perfil del santcugatenc religiós

Analitzant els barris de Sant Cugat més religiosos, destaca el barri de Can Mates-Volpelleres, i és que quasi un 70% dels enquestats (68,9%) es va declarar religiós. El segueixen en aquesta llista els barris de Parc Central-Sant Domènec (amb un 67,6% d'enquestats religiosos) i el Nucli Antic (amb un 65,1% de les persones que van respondre l'Observatori Sociològic). Per contra, els barris amb menys culte a la religió són Les Planes (54,5%) i La Floresta (49,9%).


Si es té en compte l'edat dels enquestats, com més edat més tendència a ser religiós, i és que mentre que un 49,9% dels joves (16-24 anys) es considera religiós, el percentatge augmenta en els següents rangs d'edat: un 58,9% de 25 a 34 anys; un 64% de 35 a 49 anys; un 67,5% de 50 a 65 anys i un 70% majors de 65 anys.


Finalment, i seguint els resultats de la 48a onada de l'Observatori Sociològic, les dones tenen més fe (un 69,2% afirma ser religiosa) que els homes (un 57,2% assenyala ser creient).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem