L'associació local del Parkinson crea una secció per a joves

Sant Cugat se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial del Parkinson

La delegació santcugatenca de l’Associació Catalana per al Parkinson ha posat en marxa una branca especialment pensada per aquelles persones joves diagnosticades amb aquesta malaltia degenerativa. Sota el nom de Grup de Parkinson jove la secció, que va néixer ara fa sis mesos, vol prestar un servei d'acompanyament als menors de 50 anys. L'anunci se suma a la commemoració del Dia Mundial del Pakinson, l’11 d’abril i pel que l'entitat, que a Catalunya compleix 30 anys, ha programat diferents actes entre des d'aquest dijous al 25 d’abril.

El president de la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala, ha explicat que erròniament es pensa que el Parkinson és una malaltia de gent gran però que entre un 10 i un 15% dels diagnosticats no arriben als 50 anys. Sala ha indicat que a Sant Cugat hi poden haver entre 200 i 250 persones afectades, encara que la seva entitat tracta una quarantena de persones.

Missatge optimista

Des de l'entitat han volgut llançar un missatge positiu tot i les dificultats de viure amb la malaltia neurològica. En aquest sentit el president de l'associació ha indicat que "encara que la malaltia no té cura, la introducció de la levo-dopa com a medicament, ser positiu i d'altres accions complementàries com la logopèdia i la fisioteràpia fan que la vida valgui la pena viure-la".

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer ha elogiat la tasca de l'entitat per ajudar als malalts i a les seves famílies i ha apel·lat a la "bona feina" que fa des del 2002 la secció local.

Activitats per donar a conèixer la malaltia

La primera activitat se celebrarà aquest dijous, 9 d’abril, a la Casa de Cultura. La sala auditori del primer pis acollirà a les 19.00 hores la conferència “Aspectes socials, recursos i ajudes en la malaltia de Parkinson”. Una xerrada que oferirà Gemma Torné, treballadora social de la Unitat de Memòria de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

L'11 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial del Parkinson, la Delegació de Sant Cugat de l’Associació instal·larà una taula informativa a la plaça d’Octavià. D’aquesta manera, de 10 a 14 hores, i de 17 a 20 hores, oferiran informació sobre l’associació, els serveis o ajudes que ofereixen en tots els àmbits.

Per Sant Jordi, Pim Pam Pum destinarà els beneficis de la venda de roses a l’associació local per al Parkinson. Unes roses que es podran adquirir a la plaça del Monestir durant tot el dia.

La darrera activitat prevista serà el concert solidari de Joventuts Musicals de Sant Cugat. Un concert que protagonitzaran Belén Roig (soprano), Sebastià Peris (baríton) i Jesús López (piano) el dissabte, 25 d’abril, a les 18.00 hores a l’Escola Municipal de Música. El preu de l’entrada és de 10 euros, 8 euros si s’adquireix de manera anticipada. El preu per als menors de 14 anys és de 3 euros, i per als socis de Joventuts Musicals, 2 euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem