Oriol Piera: Qui ‘fa possible’ la Festa Major

A la secció "Santcugatencs", el TOT descobreix les històries dels veïns i veïnes de Sant Cugat

Per a l’Oriol Piera l’arribada de la Festa Major és sinònim de feina, de molta feina. Ell és qui s’encarrega de la direcció tècnica de la Festa Major, és a dir, de coordinar tots els àmbits municipals que implicats i de gestionar l’abastiment de material i d’infraestructures: “A la Festa Major hi ha un munt de gent que treballa des de l’associacionisme, que té una sèrie de demandes i necessitats. Nosaltres intentem donar resposta a això amb tot el que fa falta en l’àmbit de seguretat, d’infraestructures”. 

 

Aquesta feina l’ha fet els darrers 20 anys. Forma part de l’equip del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat. Reivindica que són “possibilistes”: “Des del servei públic nosaltres hi som per fer possible els projectes, no per dificultar-los. A vegades se’ns veu com a dificultadors, però nosaltres el que volem és possibilitar-los”.

 

L’Oriol fa més de vint anys que es dedica al món de l’espectacle. Va començar com a tècnic d’espectacle, d’escenaris de teatre principalment. La seva especialitat és la maquinària escènica. També és professor de l’escola de tècnics de l’Institut del Teatre de Terrassa. 

 

Ha dirigit o codirigit, entre altres, la Fira Mediterrània de Manresa o les gires de la companyia de teatre Dagoll Dagom. A Sant Cugat, reconeix, hi fa de tot: “A part de la Festa Major, tot el que fa el Departament de Cultura passa per les nostres taules. Fem moltes coses. Només d’activitats culturals a l’exterior se’n fan entre 350 i 400 a l’any. Hi ha una densitat brutal que s’ha de gestionar i endreçar”.

En clau personal

Anys a Sant Cugat. 

Vaig néixer a Sant Cugat. Tinc 38 anys.

 

Professió.

Tècnic de cultura.

 

Una virtut.

Optimista.

 

Un defecte.

Sóc de reaccions ràpides i poc meditades.

 

Una pel·lícula.  

Bienvenidos al sur.

 

Un llibre.

Hi ha un tros de pastís a la nevera.

 

Un lloc.

El meu, Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem