Premi Ciutat de Barcelona per La Casa de Carlota, amb el santcugatenc Batalla

La Casa de Carlota és un estudi de disseny integrat amb persones amb síndrome de down, autisme i estudiants

La Casa de Carlota, amb el santcugatenc Josep Maria Batalla al capdavant, ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de disseny. El jurat ha reconegut el projecte de l'estudi de dissenyar la bandera dels refugiats, feta a partir dels trossos de banderes dels països d'on fugen. La Casa de Carlota és un estudi de disseny integrat per persones amb diferents capacitats, com gent amb autisme o síndrome de down. Treballa per empreses i institucions i té un important vessant social.

El projecte guardonat,  Citizen Refugees Project, és una iniciativa engegada per La Casa de Carlota i que va comptar amb la col·laboració de Save The Children i Natura. A partir de productes dissenyats per l'estudi, es vol conscienciar la ciutadania de la crisi migratòria que s'està vivint a les portes d'Europa.  Els dissenys es troben a les botigues Natura i tots els beneficis es destinaran a projecte de l'ONG.

La cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona serà el pròxim 16 de febrer al Saló de Cent de l'Ajuntament. Joan Fontcuberta, Jordi Savall, la Sala Beckett i el curt Timecode són altres dels noms guardonats. L' Institut de Cultura de Barcelona convoca els Premis Ciutat de Barcelona amb l'objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona. Els premiats reben 7.000 euros.

Què és?

Així es defineix el mateix estudi de disseny:

"La Casa de Carlota és un estudi de disseny professional amb un equip creatiu insòlit perquè està format per persones amb síndrome de Down i autisme, que treballen de forma integrada i absolutament normalitzada amb joves estudiants d'escoles de disseny, il·lustradors i directors d'art sèniors".

"Les persones amb síndrome de Down i les persones amb autisme, solen desenvolupar, de forma inconscient, enfocaments menys obvis en qualsevol plantejament creatiu. És un pensament lateral, menys racional i diferent al pensament lògic tradicional. Una manera de pensar que no sol tenir-se en compte".

"Aquest fet, que para segons que sectors professionals pot suposar un desavantatge, al món creatiu de les idees, del disseny i la innovació, és una gran oportunitat, perquè permet a la resta del nostre equip, disposar d'un gran nombre d'idees i noves maneres de veure les coses".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem