Prop de 800 alumnes santcugatencs coneixen la importància d'una conducció responsable

Aquest dimarts, 20 de febrer, s'ha dut a terme la VI edició del Canvi de Marxa de Sant Cugat, amb una gran assistència d'alumnes de Secundària

La VI edició de l'acte 'Canvi de Marxa' ha aplegat a més de 800 alumnes de set escoles santcugatenques. L'acte, adreçat a la conscienciació dels joves sobre la seguretat vial, s'ha dut a terme aquest dimarts 20 de febrer, al Teatre-Auditori de Sant Cugat, impulsat per la fundació sense ànim de lucre Mutual de Conductors.



La tinenta d'alcaldia de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha destacat l'importància d'impulsar activitats de conscienciació com el 'Canvi de Marxa' per "conscienciar sobre els perills i les conductes que poden ocasionar accidents quan agafem un vehicle, ja sigui una bicicleta, una moto o un cotxe, i no tenim les condicions adequades".



Segons explica Paraira, es produeix un canvi en els joves que assisteixen a l'esdeveniment, ja que "hi ha un ambient bastant animat quan s'entra, però es van succeint una sèrie de testimonis reals tant per part de professionals i de persones que han sofert situacions dolentes. I així s'ha produït durant la funció, un cop dins el teatre, on s'han recollit els relats d'experiències directes de policies locals com la Miriam; del cos de bombers, representat per l'Àlex, o de treballadors del Servei d'Emergències Mèdiques, representat per l'Antonio, auxiliar d'ambulància medicalitzada.



I és que, en paraules de la tinenta d'alcaldia, "quan agafem un vehicle i anem a la carretera, som responsables de les nostres vides però també de la dels nostres companys ciutadans i veïns". Una idea de responsabilitat en què l'obra incideix especialment a l'intercalar imatges de les actuacions reals de diversos cossos d'emergències sobre el terreny amb les narracions dels agents, però també els testimonis de víctimes com la Mireia, que va sobreviure a un accident de motocicleta.



Així, l'acte no deixa indiferent a ningú i té un impacte posterior en els joves que hi assisteixen, segons Paraira, ja que "a través d'altres edicions podem constatar que tots els joves que hi passen surten -pensem- molt més conscients de tots els perills que pot implicar una mala conducció".

La iniciativa, que recull cada any al voltant de 800 alumnes, també compta amb el suport del Servei Català de Trànsit, l'Ajuntament de la ciutat i la policia municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem