Des de fa mesos, gairebé diàriament i sense un patró horari determinat, hi ha un home que crida a la zona del barri de l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat. "L'home que crida" és el sobrenom amb què els veïns el coneixen, i les seves exclamacions semblen haver sigut suficients per desproveir-lo de qualsevol altre nom. No només crida, a vegades també tira amb força la seva motxilla contra el terra o dona cops a la taula d'algun bar del carrer de Valldoreix. Fins i tot, a principis de maig va trencar el desfibril·lador que hi ha a la plaça de Lluís Millet.
I què diu, quan crida? Doncs, la majoria de vegades, coses inintel·ligibles. També algun insult més dirigit a l'aire que a algú en concret. Des del consistori admeten que la situació és complexa perquè la persona "no s'ha mostrat agressiva" i sempre rebutja l'ajuda de Serveis Socials. La Policia Local, per la seva banda, ha atès diverses peticions del veïnat. Quan els avisen, es personen a la zona i tracten, en la mesura del possible, de tranquil·litzar aquest home. Tot i la seva negativa a rebre ajuda, des de Serveis Socials estan treballant per intentar trobar una solució, segons expliquen al TOT Sant Cugat fonts municipals.
El veïnat, resignat
Els veïns de la zona s'han resignat a conviure amb aquest home. Alguns ho viuen amb por. "És molt bèstia, ho vivim malament perquè se t'apropa i ens genera inseguretat", diu una veïna del carrer de Valldoreix, a tocar de la plaça de Lluís Millet. A vegades, els episodis de crits i de cops es produeixen quan seu a les terrasses del restaurant Algo Salvaje o la cafeteria 365, però els responsables dels negocis prefereixen trucar directament a la policia abans que intentar parlar amb ell. Algun veí sí que se li ha apropat per interessar-se per la seva situació, però l'home defuig la conversa.
Una veïna, la Carme, relata que un dia a ella i a una amiga va llençar-los un objecte mentre passejaven per la rambla de Rivera, a tocar del camp de golf. "Gairebé ens toca, es va quedar l'objecte a mig metre", diu la veïna. La seva reacció també va ser trucar a la policia.
En un context en què trucar al 112 ha esdevingut rutina i ha perdut la condició d'emergència, l'home que crida s'ha convertit en un element més del barri, i els seus crits, que es barregen amb el xivarri quotidià del carrer, ja només sorprenen els que encara no els coneixen.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.