El restaurant d’un santcugatenc guanya una estrella Michelin

El restaurant gastronòmic està situat a Les Cases d'Alcanar

El restaurant Citrus del Tancat, situat a l'interior de la finca que alberga l'hotel Tancat de Codorniu a Les Cases d'Alcanar, propietat del santcugatenc Àngel Llasera (pare), ha estat reconegut internacionalment per la seva cuina. El xef del restaurant, Aitor López, ha rebut una estrella Michelin. De fet, l'excel·lent cuina del Citrus del Tancat ja havia guanyat un Sol Repsol aquest 2024. 

L'arquitecte santcugatenc Àngel Llasera va adquirir la finca fa més de vint anys amb la intenció de reformar-la. Llasera acostumava a baixar a Les Cases d'Alcanar a menjar fideuades i arrossos i, en conèixer la finca històrica dels Codorniu, l'edifici en el qual Alfons XII estiuejava, va decidir reformar-lo i convertir-lo en un hotel. En aquella època, el seu fill (també Àngel Llasera) acabava la carrera de Turisme i, per tant, es va convertir en l'encarregat de dirigir l'hotel Tancat de Codorniu des de la seva obertura. 

El restaurant Citrus del Tancat, propietat d'una família santcugatenca, guanya una estrella Michelin. FOTO: Cedida per Àngel Llasera

El restaurant Citrus del Tancat, propietat d'una família santcugatenca, guanya una estrella Michelin. FOTO: Cedida per Àngel Llasera

 

L'hotel s'ha anat reinventant a mesura que ha passat el temps i, ara fa quatre anys, els Llasera van decidir apostar per la gastronomia. "Vam voler apostar per fer un restaurant gastronòmic amb cuina mediterrània de proximitat amb ingredients del territori" explica Àngel Llasera (fill), director de l'hotel i el restaurant Citrus del Tancat. "El cuiner és valencià i s'inspira en la cuina catalana i la valenciana per a crear els menús" explica el director.

El Citrus del Tancat compta amb dos menús degustació de 75 i 94 euros que permeten al client assaborir el Delta i el Mediterrani i, en temporada, també integra la taronja, característica de l'entorn i el mateix espai de l'hotel, en els plats que ofereix. 

Des de la rebuda de l'estrella Michelin, el restaurant és molt més sol·licitat: "Encara estem assimilant la rebuda de l'estrella. Estem tenint moltes reserves. N'entra una cada vint minuts o mitja hora. A més, també ens estan contactant molts mitjans de comunicació i està sent tot un rebombori que no esperàvem que fos tan gran" explica Llasera. 

A la dreta, Àngel Llasera (fill). FOTO: Cedida

A la dreta, Àngel Llasera (fill), A l'esquerra, el xef Aitor López. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem