Els dies 4, 5 i 6 de maig, Sant Cugat acull al Teatre-Auditori i a l’Escola de Música el 19è Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya, que se celebra cada dos anys a una província diferent. L’edició porta el lema “Dades en acció: de la modelització a l’explotació” i comptarà amb 300 congressistes i 50 ponents, dels quals 16 són internacionals.
Francesc Giménez, president de l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya, ha destacat en una roda de premsa a la sala de plens de l'Ajuntament que al Congrés “no parlarem de pergamins, sinó de dades i d’intel·ligència artificial, que són el futur de la professió". En aquest sentit, hi haurà tres eixos principals: el govern de la dada, el tractament de la dada i els nous paradigmes.
Trobada social i local
Giménez també ha destacat que tot i el seu caràcter internacional, la trobada vol ser una trobada social i en contacte amb la ciutat, col·laborant, per exemple, amb els Diables de Sant Cugat o amb Mira-sol Teatre.
Algunes de les formes en què el Congrés arribarà als carrers de Sant Cugat són l'exposició de cubs d'imatge per tota la ciutat sobre el passat del poble de l'1 al 31 de maig, la fira d'arxius amb parades i tallers per a les famílies la tarda del 6 de maig o un concert en record a l'arxivera Marta Munuera el mateix dia 6.
A més, els dies 4 i 5 de maig, de 9 del vespre a 11 de la nit, es podrà veure a la façana de l’Ajuntament la projecció d’un vídeo a partir de fotografies del fons fotogràfic Fons Cabanas organitzades en un espai 3D mitjançant l’ús d’eines d’intel·ligència artificial.
El 19è Congrés d'Arxivística compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, així com de la Comissió Europea i el Consorci AOC, a més del patrocini de diferents empreses del sector.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.