Sant Cugat inclourà partides en els Pressupostos per millorar en igualtat de gènere

Dotar d'elements que afavoreixin la igualtat de gènere en els pressupostos municipals és l'objectiu de l'Ajuntament

Els pressupostos municipals del 2019 comptaran amb una perspectiva de gènere, que té per objectiu dotar els mateixos amb elements per treballar en la igualtat de gènere. Així es va aprovar en el Ple Municipal del mes d'octubre amb els vots favorables d'ICV-EUiA, PDeCAT, ERC-MES, la CUP-PC, Cs i els regidors no adscrits i l'abstenció del PP.

La moció preveu els següents acords:

  • Constituir un equip tècnic format per persones expertes i amb trajectòria professional en metodologia d'elaboració de pressupostos amb perspectiva de gènere, que col·labori amb el personal implicat en el procés d'elaboració del pressupost municipal.
  • Preveure en el pressupost de 2019 la partida necessària per a la formació en equitat de gènere a tot el personal tècnic que treballa en l'elaboració de l'impacte de gènere del pressupost
  • Comprometre a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè cada any, en l'elaboració del pressupost municipal, s'inclogui un informe de l'impacte de la perspectiva de gènere.
  • A partir d'ara, elaborar i fer públiques totes les dades estadístiques de l'Ajuntament, enquestes (observatori sociològic) i altres indicadors municipals disgregades per sexe, per tal de poder traçar amb major precisió la situació socioeconòmica d'ambdós sexes.

El debat

La ronda del debat la va iniciar el grup municipal d'ICV-EUiA: "Tenim una desigualtat salarial en relació al gènere a l'Ajuntament que és preocupant. Per això cal fer un informe i incloure les seves conclusions dins dels pressupostos del 2019", va explicar Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA.

El regidor d'Economia, Carles Brugaroles, va explicar la visió del PDeCAT: "Tenim el compromís que aquesta qüestió esdevingui estructural i que la perspectiva de gènere impregni el debat en aquesta casa", va dir Brugaroles.

D'altra banda, la regidora d'ERC-MES, Mireia Ingla, va assenyalar que "parlar amb perspectiva de gènere no vol dir parlar només de llenguatge. Fins ara que no hem començat a introduir el concepte i fins que no acabi tirant endavant, no som conscients que no som neutres i que hi ha desigualtats. Hem d'anar més enllà de parlar en femení, només", va afirmar Ingla.

El PP va argumentar la seva abstenció en aquesta moció: "L'aplicació excessiva de perspectiva de gènere provoca desigualtats en sentit contrari", va sentenciar Benejam.

El regidor del PSC, Pere Soler, es va mostrar satisfet per aquesta moció: "És encertat aplicar mesures en aquest sentit, tot i que podria millorar-se. És un pas més cap a la igualtat i és responsabilitat de tots donar suport a aquesta moció", ha dit Soler. "Hi votarem a favor", es va limitar Sergio Blázquez, de Cs.

També hi va dir la seva la CUP-PC. "Ens interessa saber quines diferències de gènere hi ha en l'ús del transport públic, qui marxa de casa, en funció de la seva renda, quan hi ha una separació, etc", va dir Núria Gibert. "És una bona proposta enfocada de la millor manera i esperem que no es quedi en un calaix, com tantes altres bones propostes", va afegir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem