Carme Ruscalleda fa una crida a transmetre la cultura gastronòmica a infants i joves

Carme Ruscalleda ha reflexionat sobre gastronomia durant el congrés 'Educar en el segle XXI', celebrat a l'Àgora Sant Cugat

L’Àgora Sant Cugat International School ha acollit aquest divendres, 28 de març, la segona edició del congrés Educar en el segle XXI. Es tracta d'una jornada educativa i innovadora per a reflexionar sobre els reptes que afronta l'educació i poder compartir experiències entre docents, directors i experts. "L'objectiu és portar els problemes de l'aula i intercanviar coneixement i experiències amb gent que en sap molt", ha explicat Joan Carles Folia, impulsor del congrés, que es va celebrar per primera vegada el 2024 a Terrassa. "L'educació ha canviat i volem reflexionar-hi", ha remarcat. La salut mental, la innovació en educació, la inclusió, la igualtat d'oportunitats o la intel·ligència artificial són algunes de les qüestions que s'han abordat.

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha presidit la inauguració de la jornada i ha volgut destacar la qualitat de les escoles del municipi: "Sant Cugat és una ciutat educadora". A més, ha reivindicat la importància d'aprendre a qualsevol edat: "Aprendre ens toca a tots, no només als alumnes, per evolucionar com a societat".

Lliçó de Carme Ruscalleda: "És molt trist que girem l'esquena al llegat històric del país"

La cuinera Carme Ruscalleda ha obert les ponències del congrés i ha reivindicat la importància de valorar i transmetre la cultura gastronòmica de Catalunya de generació en generació. "El patrimoni culinari català és molt singular i interessant, ve de molt lluny". En aquest sentit, ha lamentat que els joves cada vegada estiguin més lluny d'aquesta cultura gastronòmica: "Si aneu als mercats, el client només és sènior. No hi veus joves". 

"És molt trist que girem l'esquena al llegat històric del país", ha afegit Ruscalleda, que ha plantejat propostes per reconnectar-nos amb la cuina i la gastronomia: "Fem xerrar l'àvia, apuntem les seves receptes, que quedi en el patrimoni familiar i es transmeti als petits". Apagar la televisió durant els àpats i conversar sobre el menjar són altres consells: "Hi ha molt divertiment a la cuina i ho hem de saber transmetre". Per tot plegat, ha recomanat posar la gastronomia i la nutrició com una de les prioritats i interessos en les famílies i a l'escola. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem