El Club Muntanyenc Sant Cugat actuarà com a banderer de Sant Medir, coincidint amb l’any en el qual celebra el seu 75è aniversari. El seu president, Silvano Bendinelli, analitza què representa per a l’entitat el fet d’haver estat escollida per portar la bandera de Sant Medir, així com diferents aspectes de la celebració del 75è aniversari o la trajectòria i la relació del club amb Sant Cugat durant aquesta llarga història.
Què representa pel Club Muntanyenc el fet de ser banderers de Sant Medir?
Una gran satisfacció perquè, a més, els nostres socis i sòcies acostumen a anar a Sant Medir, tot i que cadascú pel seu compte. No ens ho esperàvem perquè sabíem que hi havia altres clubs que també els hi podria haver tocat ser banderers.
Preparen res especial per Sant Medir?
Hem tingut pocs dies per organitzar-nos, però intentarem fer-ho bé. Portarem la bandera fins a la plaça de Barcelona, i des d’allà fins a Sant Medir. També hem fet una samarreta commemorativa del nostre 75è aniversari i l’estrenarem per Sant Medir.
En celebrar els 75 anys, deu ser un any especial per al club.
Sí. Fa tot l’any que preparem activitats. Vam proposar una data per a l’activitat central, però quan estava ja tancada es van anunciar les eleccions generals i ho vam haver de canviar. Hem anat afegint també altres activitats al calendari, com per exemple la plantació d’un arbre, etc. Teníem al cap acabar els actes a l’abril, però amb tots aquests moviments acabaran al juny.
Quines són les activitats centrals de la celebració de l’aniversari?
N’hi ha tres. D’una banda celebrarem el Dia del Soci, que es farà al Monestir i s’entregaran premis als socis que compleixen 25, 50 o 75 anys de pertanyensa a l’entitat i hi haurà diferents homenatges; Després també farem una cercavila, el 15 de juny, i l’endemà farem el sopar popular. A part d’això també hi haurà actes culturals, com conferències, etc.
El Club Muntanyenc és una de les entitats més antigues del municipi. Quina relació tenen amb Sant Cugat?
El club ha anat modificant la seva trajectòria i la seva oferta per adaptar-se als canvis de la ciutat. Evidentment no és igual ara que als anys 90, i encara menys que l’any 1944, quan va néixer. Hi ha hagut molts canvis en la ciutat i també en la composició social del club. Ens hem anat adaptant a les necessitats de Sant Cugat. Hi ha activitats que s’han perdut, i d’altres que han aparegut.
El club té moltes seccions, com s’aconsegueix abraçar-les totes?
Doncs amb implicació. Unes quantes amb la tasca dels voluntaris, i d’altres amb professionals. Per exemple, la Marxa Nòrdica ha de ser organitzada per professionals, no pots improvisar, igual que amb l’atletisme. Hi ha activitats que són bàsicament de voluntaris i, en canvi, d’altres que requereixen professionals. Cada secció té les seves característiques i intentem adaptar-nos a elles.
Per tant, el Club muntanyenc ara mateix és un club semiprofessional.
Exacte, ja et dic, nosaltres tenim 22 monitors i monitores entre atletisme i rítmica. Això sí, quan els esportistes arriben als 15 o 16 anys els hem de deixar volar. Per exemple, la Jaël Bastué és una gran esportista, amb una gran voluntat de millorar-se i ha fitxat pel Barça. Nosaltres arribem a l’edat escolar, i a partir d’aquí, els esportistes fan el salt a la professionalitat.
Es plantegen obrir alguna secció més?
Si hi ha activitats noves que atreguin la ciutat, ho valorarem, però en gran part surten de la base. Hi havia una base amb interès en la Marxa Nòrdica i vam contractar un monitor de Marxa Nòrdica. Sempre tenim en compte què vol la base del club.
Fa un temps que són a la nova seu. Com s’hi senten?
De vegades es fa petita. Quan hi ha més d’una reunió a la vegada hem de dividir-nos els espais, però hi ha altres dies que estem més tranquils. Al matí no està ocupada, està ocupada entre les 18 h i les 21 h.
Per quin motiu creu que són un club de referència a Sant Cugat?
Per la seva antiguitat i, sobretot, perquè abraça moltes coses. Som més que un club. Tenim moltes activitats i també hem donat molta importància al fet cultural, amb conferències, xerrades, presentacions de llibres o pel·lícules sobre muntanya, etc. També tenim la marxa infantil, que més que una activitat esportiva és una activitat social.
Quins són els reptes de futur immediat?
Primer de tot, mantenir el nivell actual de qualitat i d’ofertes d’activitats esportives, lúdiques i culturals. Volem continuar amb aquesta oferta de qualitat i, tant de bo, puguem continuar amb un nivell alt de socis, que això és important. I sobretot que els socis siguin actius i participin en el dia a dia del club. Aquest és el futur immediat del club.