La societat gastronòmica DOM Sant Cugat ha celebrat, un any més, el seu tradicional dinar de Nadal, i ho ha fet, com no podia ser d'una altra manera, cuinant el plat típic nadalenc de la cuina catalana: escudella i carn d'olla, de la mà de Pere López de La Teca Sàbat. I com a qualsevol dinar de Nadal no hi podien faltar els torrons, en aquesta ocasió de la mà de la pastisseria Sàbat. A més, l'àpat va ser banyat amb cava i vi, procedent de Vins Noé, i amb el pa de la fleca Turull. Així, l'entitat aposta pels productes de proximitat i també santcugatencs i del Vallès.
L'any vinent, l'entitat celebra els 30 anys d'existència, i té l'objectiu d'obrir-se a la ciutat, així ho ha explicat el seu president, Joan Franquesa: "Ens posem d'objectiu fer-nos conèixer més al municipi i participar en les activitats gastronòmiques. Ens posem a la disposició de l'Ajuntament per col·laborar amb la ciutat". De fet, entre altres, diferents membres del DOM Sant Cugat participen com a jurat en el Concurs de Paelles de la Festa Major. A més, la intenció des de sempre de l'entitat, fundada, entre altres, pel desaparegut cuiner i artista Pep Blanes, aposta per ser present a la vida social i aportar el coneixement en la divulgació de la cultura i el món gastronòmic.
En l'acte, hi va assistir l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que va fer valdre la tasca de DOM Sant Cugat: "És una ciutat molt arrelada a Sant Cugat i que porta la imatge del nostre Monestir arreu. Ben segur trobarem fórmules de col·laboració amb l’Ajuntament per promoure la cultura i la gastronomia".
L'alcalde, Josep Maria Vallès, i el president de DOM Sant Cugat, Joan Franquesa FOTO: TOT Sant Cugat
L'entitat celebra les seves trobades a l'espai Txocu Cugat.
L'escudella va ser de galets FOTO: TOT Sant Cugat xxxxxx
A la carn d'olla no hi va faltar cap Ingredient FOTO: TOT Sant Cugat
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.