Tanquen temporalment un restaurant a Sant Cugat per casos de salmonel·losi

Diferents clients han assenyalat per xarxes socials que han patit febre i descomposició intestinal

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha tancat temporalment el restaurant Yokoso de Sant Cugat, després de detectar casos de salmonel·losis, tal com ha avançat Cugat Mèdia i ha pogut comprovar el TOT. Els tècnics del Servei de Salut Pública Vallès Occidental Oest van dur a terme una inspecció sanitària de l'establiment i van detectar deficiències de les instal·lacions i d'higiene objectivant factors contribuïdors a la contaminació encreuada dels aliments, el dimecres 9 d'agost. Així, l'establiment va haver de tancar uns dies, tot i que ja va poder reobrir la nit del divendres 11 d'agost.

Més info: Reobert el restaurant asiàtic de Sant Cugat clausurat per un brot de salmonel·losis

Possible intoxicació alimentària

Tot va començar després que una família notifiques una possible intoxicació alimentària al Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública al Vallès Occidental i Vallès Oriental, el dimarts 8 d'agost. 3 dels 4 membres de la família van presentar símptomes compatibles amb un quadre de gastroenteritis aguda hores posteriors al sopar, que va tenir lloc el diumenge 30 de juliol, i van requerir assistència mèdica. Dos dels afectats, a més, van ser ingressats en l'hospital en confirmar que el germen era salmonel·losis, des del dimecres 2 d'agost, tot i que un d'ells va ser donat d'alta.

La regidora de Salut de l'Ajuntament de Sant Cugat, Núria Fernández (Junts), ha lamentat la situació d'intoxicació alimentària que ha ocorregut al restaurant Sant Cugat: “Des de l’Ajuntament lamentem aquest cas d’intoxicació alimentaria en un local de restauració de la ciutat i ens hem posat des del primer moment a disposició de l’ASPC, que és qui té les competències, per col·laborar en tot el que sigui necessari. Hem estat també en contacte amb els familiars de les persones ingressades per conèixer l’estat de salut i la seva evolució".

El local va estar tancat fins a l'11 de d'agost, després que els tècnics van requerir el cessament immediat de l'activitat d'elaboració i servei de menjars fins a adoptar les accions correctores per resoldre les deficiències detectades. Després de les diligències practicades aquest divendres al matí, la mateixa Agència va concloure que el restaurant podia reobrir aquella mateixa nit. Des del restaurant han declinat fer qualsevol declaració al respecte.

Altres clients afectats

A part d'aquesta intoxicació alimentària a una família, són diferents els clients que han assenyalat malestar en les ressenyes del restaurant. "Vaig anar la darrera setmana i des de llavors estic amb febre i descomposició intestinal molt forta" comenta un dels afectats.

En una línia similar van comentar altres comensals: "El menjar estava en males condicions, ja que ens va sentar molt malament i vam estar diferents dies amb vòmits". Finalment, un altre client comparteix les mateixes crítiques: "Vaig anar l'altre dia i no sé què tenia el menjar, però tant el meu amic com jo estem amb diarrea, vòmits i febre".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem