El tomàquet mandó enamora els santcugatencs

La Fira del Tomàquet Mandó és una oportunitat per descobrir i potenciar els productes i productors de proximitat

La plaça de Barcelona s'ha convertit en l'epicentre agrícola de Collserola amb la celebració de la tercera edició de la Fira del Tomàquet Mandó. Centenars de santcugatencs s'han acostat per degustar aquest tomàquet autòcton de la serralada i descobrir altres productes de proximitat cultivats al voltant de Sant Cugat. Degustacions, tallers, activitats i un mercadet han animat a la fira.

Els santcugatencs no han parat de comprar el tomàquet mandó durant tot el matí. Es tracta d'una varietat tradicional i autòctona de Collserola que es caracteritza principalment pel seu fruit gran, ple, saborós, de forma esfèrica-aplanada i de pell fina de coloració vermell-ataronjat.

A més del tomàquet, no han faltat els productors locals com L'Ortiga i la Rural, amb les seves hortalisses i verdures. També hi havia el projecte de Melvida, mel feta a Collserola. Cervesa artesanal, vins de vinyes locals, formatges, embotits i oli d'oliva verge extra han acompanyat la fira, sempre amb productors del parc natural. Una jornada única per fomentar el consum de proximitat i descobrir els productes que ens ofereix el nostre entorn. 

Més info: A la recerca del producte local

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem