La TransEinesCat retorna al seu format habitual en la seva 4a edició, i és que enguany, la travessa per combatre la drogodependència tornarà a celebrar-se amb els usuaris d'Eines Centre d'Addiccions. Amb sortida el dimarts 23 d'agost i arribada el dimecres 14 de setembre, els participants recorreran uns 800 quilòmetres pel territori català, iniciant al Pont de Suert i finalitzant a Sant Cugat.
La TransEinesCat va néixer el 2018 amb l'objectiu de visibilitzar la problemàtica de les addiccions arreu de Catalunya. Així doncs, en les primeres 2 edicions, Àlex Florensa (addicte rehabilitat i impulsor de la iniciativa i director d'Eines Centre d'Addiccions) va recórrer diferents parts de Catalunya amb usuaris d'Eines Centre d'Addiccions com a teràpia per als pacients que hi van participar. En la 3a edició, i arran de la Covid-19, Florensa va realitzar sol el recorregut, fent parada en diverses poblacions catalanes per fer xerrades sobre l'addicció.
Amb això, Florensa es mostra molt content de poder recuperar l'activitat amb usuaris del centre: "Ens fa molta il·lusió poder celebrar aquesta 4a edició amb usuaris del centre, després de no poder-se fer l'any passat. L'objectiu de la TransEinesCat és que els usuaris puguin tornar a sentir, i és que la droga fa que deixis de sentir". Una de les novetats d'aquesta edició serà que tots els usuaris tindran un diari per escriure i treballar sobre valors.
La 4a TransEinesCat, així, passarà per municipis com Puigcerdà, Sant Joan de les Abadesses, Salt, Cardedeu, Sant Esteve de Sesrovires, Tarragona, Salou o Tortosa, entre altres, en els quals Florensa farà diferents xerrades en instituts i centres de drogoaddicció. A més, les famílies podran sumar-se a la travessa en un recorregut entre Molina i Planoles.
En l'acte de presentació, a més, han estat presents els regidors Gemma Aristoy i Francesc Carol. Amb això, mentre que la regidora de Salut, Gemma Aristoy (ERC Sant Cugat), ha destacat la importància de celebrar una travessa així: "La TransEinesCat té una mirada per remoure als usuaris, fet que els permet enfortir-se". Per la seva banda, el regidor d'Esports, Francesc Carol (ERC Sant Cugat), ha afirmat que l'esport pot ser una eina per ajudar a combatre la drogoaddicció: "La drogodependència és una realitat a Sant Cugat que està amagada. No obstant això, l'esport pot ser un estil de vida".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.