TransEinesCat: una travessa a peu de 800km per visibilitzar el problema de l'addicció

Àlex Florensa, fundador d'Eines Centre d'Addiccions impulsa aquest projecte amb un doble objectiu: terapèutic i sensibilitzador

El fundador d'Eines Centre d'Addiccions, Àlex Florensa, ha impulsat una curiosa iniciativa per visibilitzar la problemàtica de les addiccions arreu de Catalunya. A més, el projecte servirà també com a activitat de teràpia de diferents pacients del centre, ubicat a Sant Cugat. La iniciativa s'anomena TransEinesCat i consta d'una travessa de 800km a peu, que portarà a l'expedició liderada per Florensa a diferents municipis de Catalunya. En les parades a cada municipi, el fundador del centre (addicte rehabilitat) farà una conferència per visibilitzar la malaltia. La travessa començarà a la Seu d'Urgell el 21 d'agost i acabarà a Sant Cugat el 22 de setembre.

El TOT Sant Cugat va fer una entrevista a Àlex Florensa

Més info: Àlex Florensa, director d'Eines: "L'addicció és el càncer del segle XXI"

El dimarts 17 de juliol, al matí, s'ha fet la presentació del projecte a l'Ajuntament, que hi col·labora. La Tinent d'alcaldia de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge i regidora de Cooperació, Susanna Pallicer i el mateix Florensa han estat els encarregats de presentar TransEinesCat. "Com Ajuntament ens agrada participar i col·laborar amb les entitats del municipi. Agraïm la feina que fa anys que Eines està fent amb persones amb tot tipus d'addiccions. Volem donar tot el nostre suport a l'Àlex i a la seva entitat", ha assenyalat Pallicer.

Per la seva banda, Florensa ha volgut explicar l'essència del projecte: "Per mi, la recuperació a través de l'esport és fonamental. A més, però, creiem que podem anar més enllà i fer altres coses. Per això s'ens va acudir fer el TransEinesCat, que té un doble objectiu. D'una banda farem teràpia esportiva amb els pacients que hi participen i, de l'altre, visibilitzarem la malaltia arreu de Catalunya", ha explicat el fundador del centre.

 

Un projecte amb un doble objectiu

TransEinesCat, doncs, és una iniciativa que vol treballar des de dos eixos fonamentals. D'una banda vol servir com a teràpia per als pacients que hi participen i de l'altre sensibilitzar i fer conèixer la malaltia.

Objectius terapèutics: La iniciativa vol ser una experiència per aprendre a viure les emocions sense estar adulterades pel tòxic, i gestionar-les en un ambient purament terapèutic, utilitzant els beneficis que aporta una rutina esportiva en equip. D'altra banda vol representar una vivència per treballar la cohesió de grup i una vivència per treballar la feina cooperativa, així com l'empatia i la comunicació.

Objectius visibiltzadors: S'han organitzat diferents conferències en els pobles en els que s'aturarà l'expedició. Allàs'hi farà conferències amb l'objectiu de prevenir qualsevol addicció, treballar en la inclusió de les persones amb aquesta malaltia i visibilitzant als demès que l'addicció és una malaltia amb molta incidència.

El recorregut

La TransEinesCat sortirà des de la Seu d'Urgell el proper 21 d'agost i acabarà a Sant Cugat el 22 de setembre. Entre mig, l'expedició passarà pels següents pobles:

Bellver (22 agost), Puigcerdà (23 d'agost), Ribes de Freser (24 d'agost), Camprodon (25 i 26 d'agost), Olot (27 d'agost), Cantonigròs (28 d'agost), Vic (29 d'agost), Artés (30 d'agost), Manresa (31 d'agost a 2 de setembre), Calaf (3 de setembre), Cervera (4 de setembre), Santa Coloma de Queralt (5 de setembre), Montblanc (6 de setembre), Riudoms (7 de setembre), Vinebre (8 i 9 de setembre), Ascó (10 i 11 de setembre), Mora la Nova (12 de setembre), Banifallet (13 de setembre), L'Ametlla de Mar (14 de setembre), Xerta (15 i 16 de setembre), Tortosa (17 de setembre), Amposta (18 de setembre), Deltebre(19 de setembre), Sant Carles de la Ràpita (20 de setembre), Ulldecona (21 de setembre) - Tren fins al baixador de Vallvidrera. (22 de setembre).

Un cop arribin a Sant Cugat, l'Ajuntament els tindrà preparada una rebuda institucional.

Els organitzadors han habilitat un web perquè qui ho desitgi segueixi el desenvolupament de la ruta en directe. També hi ha l'opció d'incriure's per participar en trams de la caminada. D'altra banda, el 27 de juliol se celebrarà un sopar per recaptar fons per costejar el projecte, que compta amb el suport de l'Obra Social La Caixa. El preu és de 14 euros per adults i 7 per a nens.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem