Unipau homenatja a Mahsa Amini: 'Ha esdevingut un símbol de la lluita feminista'

L'entitat ha celebrat la 20a edició del Dia de la No-Violència recordant la noia kurda que va ser assassinada i que va desencadenar les protestes contra el Règim Iranià

La Universitat Internacional per la Pau ha celebrat un any més el Dia de la No-Violència, i ja van 20 edicions, homenatjant en aquesta ocasió a Mahsa Amini, una noia kurda que va ser assassinada pel Règim Iranià, sent el detonat de la revolució d'aquest país per defensar els drets de les dones, el diumenge 29 de gener. Amb això, l'entitat ha manifestat la importància de cercar una societat justa davant un centenar de persones.

Durant l'acte, Neus Sotomayor, presidenta d'Unipau, ha destacat el missatge intrínsec del Dia de la No-Violència: "El 2003 vam celebrar el primer Dia de la No-Violència recordant el llegat de Mahatma Gandhi i la seva resistència pacífica. Des de llavors, cada any hem celebrat aquest dia dedicant cada edició a una persona que de forma pacífica ha contribuït a treballar per un món més just. Enguany volem recordar a Mahsa Amini, una noia kurda que va morir assassinada per Règim Iranià, un règim dictatorial i teocràtic. Amini potser no ha sigut un referent de la no-violència, però si el detonant perquè les dones kurdes reivindiquin la seva llibertat i la defensa i respecte pels drets humans".

L'Escola Fusió ha participat en l'homenatge a Mahsa Amini d'Unipau en el Dia de la No-Violència. FOTO: Ajuntament

L'Escola Fusió ha participat en l'homenatge a Mahsa Amini d'Unipau en el Dia de la No-Violència. FOTO: Ajuntament


L'homenatge d'enguany ha estat acompanyat per un grup de ballarines de l'Escola Fusió, les quals amb la seva dansa han volgut representar el que va patir Mahsa Amini i han reivindicat el patiment de moltes dones, tal com ha explicat la coreògrafa Laura López, mentre Jessica Sotodosos ha llegit un text de José Maria Perceval sobre Amini. A més, el Dia de la No-Violència d'Unipau ha comptat amb una exposició dels alumnes de 4t de primària de l'Escola La Floresta, l'Escola Gerbert d'Orlhac i el Thau Sant Cugat en el qual han reflexionat sobre la comunicació agressiva mitjançant les arts plàstiques.

El Dia de la No-Violència d'Unipau ha comptat amb una exposició feta per alumnes d'escoles de Sant Cugat que han reflexionat sobre la comunicació agressiva. FOTO: Ajuntament

El Dia de la No-Violència d'Unipau ha comptat amb una exposició feta per alumnes d'escoles de Sant Cugat que han reflexionat sobre la comunicació agressiva. FOTO: Ajuntament


Finalment, la regidora de Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Aristoy (ERC Sant Cugat), ha enviat un missatge contra la violència masclista: "La gran revolució del s. XXI és la feminista, un moviment intrínsecament pacífic que busca la justícia social. Encara queda molta feina per fer, però Mahsa Amini ha esdevingut un símbol feminista, en ser assassinada per ser una dona en un règim opressor. Recordem a Amini i a totes les dones mortes i defensem el dret a una vida digna. Volem ser referents i fer-les referents, mantenir-les vives, i que no hagin de morir més dones en aquest sistema patriarcal".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem