Construiran més de 200 pisos a l'avinguda del Pla del Vinyet

Es vol evitar la construcció d'una parcel·la de 43 hectàrees al barri de Can Cortés, a les Planes, a tocar de Collserola

L'Ajuntament de Sant Cugat evitarà la construcció d'una quarantena de cases unifamiliars una zona boscosa de 13,5 hectàrees de Can Cortés, barri a tocar de Collserola, i compensarà els propietaris amb habitatges a l'avinguda del Pla del Vinyet. Així, el govern municipal vol aprovar una modificació urbanística per permetre la construcció de 250 pisos a la parcel·la entre els cinemes i l'escola Europa i declarar com a sol no urbanitzable l'espai de Can Cortés.

D'aquests 250 pisos, 68 seran del mercat lliure i els construiran els Jesuites, propietaris dels terrenys; i 182 habitatges els edificarà l’Ajuntament de Sant Cugat a través de Promusa. La meitat dels pisos de promoció municipal es dedicaran a l’habitatge de protecció oficial (92) i la resta (90) serviran per compensar els propietaris de les parcel·les del barri de can Cortés i d'altres operacions urbanístiques com l'adquisició del xalet de l'avinguda de Cerdanyola. La compensació als propietaris de Can Cortés s'ha valorat en uns onze milions.

Així, en aquesta parcel·la de l'avinguda del Pla del Vinyet de gairebé 20.000 metres quadrats es construiran sis blocs de planta baixa més quatre pisos. Al centre de la parcel·la es construirà una espai enjardinat públic d'uns 7.000 metres quadrats. La licitació i adjudicació de les obres podria arribar durant la primera part de l'any 2019.

"És una modificació molt important perquè respon a l'estratègia d'impedir el creixement de la ciutat cap a Collserola", ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que afegeix que la construcció de les cases a Can Cortés tindria "un impacte visual molt important" i faria de barrera entre les Planes i la Floresta.

Tot i que la compensació pels propietaris de les finques de Can Cortés s'ha valorat en onze milions d'euros, que es pagaran en pisos, Damià Calvet defensa que el "cost per la ciutat ha sigut zero". "Les indemnitzacions es paguen amb sostre públic", argumenta.

Imatge aèrea de l'àmbit de Can Cortés on es volia fer 45 habitatges. A tocar de la carretera de la Rabassada.

Espai públic

Imatge del carrer de Pahissa. La finca que va cantonada de la dreta és la que es convertirà en un espai públic FOTO: Google Maps

L'Ajuntament de Sant Cugat aprofitarà el mateix tràmit urbanístic per quedar-se amb una finca privada del carrer de Pahissa, al barri de l'Eixample, que conté un arbre monumental. Els propietaris de la finca seran compensats amb nous habitatges de l'avinguda del Pla del Vinyet, amb un valor fixat en el milió d'euros.

Damià Calvet destaca que el barri de l'Eixample Sud "no disposa de gairebé cap espai públic pels veïns" i considera que aquesta finca pot esdevenir "un espai col·lectiu de molta qualitat i molt central".

 
Comentaris

Destaquem