La Plataforma Salvem el Patrimoni de Sant Cugat ha publicat un manifest i ha habilitat una pàgina a Change.org per tal de recollir signatures a favor del patrimoni històric de Sant Cugat, amb l'objectiu de fer força i instar a l'Ajuntament una especial sensibilitat per edificis o locals històrics del municipi, tant a escala urbanística com emocional. Aquesta plataforma ciutadana neix, entre altres, després de la notícia del tancament del Bar Catalunya, i del conflicte entre la propietat del local i el consistori, que es dirimirà als tribunals, tal com va avançar el TOT.
La plataforma demana a l'Ajuntament que treballi en cinc punts concrets:
- La conservació del patrimoni històric immoble i moble
- La incentivació econòmica i suport cap a les persones propietàries d’aquest patrimoni, per la seva preservació i conservació
- Tenir en compte tant el patrimoni de la burgesia (Ex. Edificis modernistes singulars) com aquell patrimoni de les persones treballadores (Ex. les cases de cós) i de les dones (ex. Els safareigs)
- Tenir en compte el sentiment d’una part important de la població cap a espais singulars, que generen sentiment de vincle i pertinença (ex. Bar Catalunya).
En aquest sentit, la Plataforma Salvem el Patrimoni de Sant Cugat demana "que s'habilitin els mecanismes necessaris per part de l'Ajuntament de Sant Cugat per dotar de l'adequada protecció del patrimoni arquitectònic", i argumenten que "des de fa dècades, però amb una especial intensitat en els darrers anys, a poc a poc i de forma ininterrompuda desapareix el patrimoni històric". Des de la plataforma asseguren que el patrimoni urbanístic és un valor important per a una ciutat: "El patrimoni arquitectònic d'una ciutat o d'un poble el distingeix alhora que és una part indestriable de la seva identitat".
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.