Què està passant a Sant Cugat amb la nostra llengua?

Garriga reivindica l'ús del català en tots els àmbits

Segons l’article publicat al Tot Sant Cugat el dia 13 de setembre, amb el títol “Volpelleres arrenca la Festa Major reivindicant el seu teixit comercial”, el pregó de la Festa Major es va fer en català i en castellà.

Deixar-se colar un gol dient que ho fan perquè és un barri multicultural, de procedència de diferents països, on es parlen diferents idiomes... és una vergonya amb majúscules. Ens ha recordat l’època més rància de la transició quan encara teníem por de defensar la nostra llengua com a eina d’integració, com a pilar fonamental de la nostra cultura.

La nostra llengua és nexe d’unió de les diferents cultures i una gran eina de cohesió social.

Davant l’amenaça cap al català, hem de :

Protegir-lo

No canviar de llengua, tothom ha de tenir la possibilitat d’aprendre’l, per no sentir-se exclòs.

Prou submissió lingüística, és la nostra llengua i no ens hem d’avergonyir o menysprear.

Tenim tots el deure inequívoc de defensar el català, però sobretot des de les institucions on tenim un departament de política lingüística.

Defensem el català. Sant Cugat per la Independència.

 

 
Comentaris
Montse Fa 5 mesos
No fa gaire una veïna d’Almeria vinguda de petita a Catalunya i que mai a parlat català, que té dos filles nascudes a Catalunya que tampoc parlan català i que et miren malament si els parlas amb català; em va dir que “me fuera a mi pueblo”. Menys mal que no tots els nouvinguts son igual, però ni ha que els haurien de tornar als seus corrals a cagar a l’aire lliure a veure si aprenen a ser un polsim d’agraïts.
Josep Fa 7 mesos
I què esperes? Volpelleres està ple d’estrangers i nouvinguts que es poden permetre pagar lloguers de més de 2000 euros al mes, cosa que els que som del poble de sempre no ens podrem permetre amb la seva facilitat. En la majoria dels casos hem hagut de marxar a altres poblacions.
Josep Fa 7 mesos
I aquesta majoria de gent que ve de fora no fa cap mena d’esforç per aprendre la nostra llengua perquè es pensen que per tenir diners tothom li parlarà en anglès o com a molt castellà. I els hi és força igual fer barri, al final tampoc es queden aquí per sempre només per treballar uns anys i tornen als seus llocs d’orígen.