L’octubre del 2006, la consellera de Salut, Marina Geli, aleshores del PSC, va visitar a Rubí els terrenys del futur hospital públic de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. En aquella visita, va manifestar que l’hospital estaria a ple rendiment l’any 2009.
En repetides ocasions, l’any 2012, l’alcalde Recoder, de CiU, i al 2016, el conseller de Salut, Antoni Comín, de Junts pel Sí, van intentar pal·liar el greu dèficit sanitari d’aquestes poblacions amb solucions que no van prosperar.
L’hospital de referència és Mútua de Terrassa, un centre concertat que no és el mateix que un hospital de l’ICS. Àptima és el centre privat de Mútua de Terrassa que agilita els tràmits mèdics a tothom que disposa d’una mútua.
Som a finals del 2024, la població s’ha triplicat i seguim sense que als pressupostos de la Generalitat hi hagi la partida per a la construcció de l’hospital.
La població d’aquestes ciutats està clarament discriminada envers l’oferta hospitalària de Barcelona.
La Mútua està sobresaturada, som capdavanters en llistes d’espera: per a especialistes, mínim 6 mesos; dermatologia, més d’un any; per a intervencions, mínim un any. Per a la visita de qualsevol especialista hem de desplaçar-nos a Terrassa.
Què fan l’Ajuntament de Sant Cugat i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya perquè els santcugatencs no seguim patint aquesta greu situació? Quines solucions proposen mentre no disposem de l’hospital?
Agrairia la resposta de totes dues administracions.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.