I reclama també la incorporació de la ciutadania en aquells projectes de transformació urbana, social i cultural que es desenvolupen a la nostra ciutat, als nostres barris i la Floresta no n'ha quedat al marge.
Aquesta demanda ciutadana sembla que ha calat en el discurs polític i així ho han plasmat la gran majoria de partits de Sant Cugat en els seus programes electorals. És a dir, que volen incorporar a la ciutadania en la presa de decisions i en la construcció col·lectiva de les polítiques municipals.
Espero que més enllà del discurs, s’ho creguin, i que l’equip de govern que resulti de les eleccions municipals aposti per la participació ciutadana com a eina de transformació i apostin per tant per la gent del poble com a motor d’aquest canvi.
En aquesta línia i amb la voluntat que la ciutadania marqui les prioritats polítiques, em faig la següent pregunta:
Els florestants i les florestanes podem decidir sobre com es repartirà el pressupost municipal al nostre barri?
Poso un exemple de fa unes setmanes. L’Ajuntament de Sant Cugat va organitzar un acte al Casino de la Floresta. Aquesta vetllada, a la que per cert hi va assistir molt poca gent, li va suposar un cost a l’Ajuntament de gairebé 14.000 €. Aquest és només un exemple de com l’Ajuntament “se’ls gasta” sense tenir en compte les necessitats reals del barri.
Aquest cost és pràcticament la mateixa quantitat que destina la Coordinadora d’Entitats el Senglar Cultural de la Floresta a la Festa Major del barri i s’ha de tenir en compte que té una durada de 6 dies.
Per aquest motiu proposo que el veïnat i les entitats de la Floresta tinguem l’oportunitat de prioritzar la inversió municipal al nostre barri. Fer uns pressupostos participatius de La Floresta hauria de permetre al veïnat debatre, compartir visions i decidir la inversió en aquelles actuacions que considerem més importants per la Floresta.
Qui millor que el veïnat i les entitats per detectar les necessitats socials, culturals i urbanístiques dels barris? Qui millor que el veïnat i les entitats per elaborar propostes compartides que ens ajudin a millorar la nostra qualitat de vida? Qui millor que la ciutadania per controlar l’acció de govern i la despesa municipal?