Amb l'amnistia no acaba res

'L'amnistia, tanmateix, no posa fi a res. La lluita per l'autodeterminació també continua, des de les institucions i el carrer'

La Llei d'Amnistia aprovada en les darreres setmanes ja comença a revertir algunes injustícies, amb les primeres persones amnistiades en relació amb les causes obertes vinculades al Procés. Culminem, per tant, una reivindicació sorgida de la repressió de l'U d'Octubre i les manifestacions posteriors; un projecte defensat des del minut 0 per Esquerra Republicana i que, progressivament, ha generat una majoria política que, sumada a l'ampli consens social, ha fet possible la seva aprovació.

De fet, l'amnistia pot beneficiar diverses persones de Sant Cugat que han patit persecució per les seves idees i la pertinent lluita: en Raül Romeva, la Clara Ponsatí, en Jordi Puigneró, la Natàlia Garriga, en Josep Lluís Alay i l'Albert Royo, però sense oblidar tampoc altres persones anònimes que puguin acollir-s'hi. Fa pocs anys, pensar que arribaríem a aquest punt hauria resultat impensable, però en política cal perseverar i treballar acords que puguin generar grans consensos. És evident que les majories polítiques també hi tenen molt a dir, per això és important que el republicanisme tingui prou força a tot arreu per obligar, en aquest cas el PSOE, a fer allò que inicialment va dir que no faria.

Parlem d'una gran fita de país fruit de la negociació i la persistència, i l'hem de posar al servei de milers de persones perquè puguin refer les seves vides i continuar endavant. A partir d'ara arrenca la batalla per aplicar-la com toca i que no es dilati en el temps, tal com sens dubte intentarà l'entramat judicial espanyol. I l'amnistia, tanmateix, no posa fi a res. La lluita per l'autodeterminació també continua, des de les institucions i el carrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem