La població mundial actual ja supera els set mil milions d'habitants dels quals, més de la meitat, es concentra a les ciutats. Inevitablement, el paisatge s'altera, la ciutat devora el medi natural. Però hi ha espècies que prosperen en el paisatge urbà, alguns són els animals domèstics, com gossos o gats, ja visquin en cases o agrupats en colònies, i altres espècies, com aus, rèptils o insectes, que vaguen completament lliures per la ciutat, entre aqüífers, arbres i/o plantes.
La biodiversitat aporta avantatges mediambientals que acreixen la nostra salut física i mental complint, a més, funcions tan primordials com la pol·linització o el control de plagues. Entendre la naturalesa de cadascun dels nostres veïns és el primer pas per ajudar-los i interactuar amb ells des del respecte. Fins a la més petita de les nostres accions compta...
Com a individualitats que som ens resulta difícil solucionar els problemes del planeta, però sí que podem començar a actuar; cuidant la flora i fauna que ens envolten contribuïm a crear ciutats respectuoses amb el medi ambient, millorant la vida de totes les plantes i animals que hi viuen, així com la nostra pròpia.
La campanya #REinventa_, amb el vídeo: Cinco formas de #REinventa_ las ciudades, de l'organització no governamental Greenpeace, promou repensar la planificació i l’organització de les ciutats. En el vídeo surten cinc propostes molt concretes per millorar l'ecosistema urbà. I tu, també penses que podem assumir-les?
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.