A Sant Cugat hem tingut la biennal emergent més antiga de l'estat espanyol i representativa de l'art nascut en democràcia que l'anterior Ajuntament, presidit per Mireia Ingla, amb una mirada molt curta, va decidir no donar-li més suport. Ara que públic nacional i internacional ens visita cal analitzar el que fou la Biennal de Sant Cugat i el que és la Manifesta.
Dos esdeveniments d'art contemporani que comparteixen algunes característiques importants, però també tenen diferències significatives pel que fa a objectius, àmbit geogràfic i el seu enfocament. La biennal santcugatenca fou centrada en l'art contemporani de Catalunya i amb un pressupost petit i tenia com a objectiu donar visibilitat als artistes emergents catalans o vinculats amb el territori català. Va ser creada el 1977 amb l'objectiu d'explorar les pràctiques artístiques contemporànies en un context de canvi social i polític a Catalunya.
La Manifesta és una de les principals biennals europees d'art contemporani, amb un caràcter clarament internacional, amb un important pressupost. Va ser creada el 1996 amb l'objectiu d'explorar les pràctiques artístiques contemporànies en un context de canvi social i polític a Europa.
Les dues biennals proporcionen una plataforma per a artistes que es troben a l'inici de la seva carrera, i vol destacar les tendències i formes artístiques que es produeixen en el context català. És un espai per descobrir nous talents locals i projectar-los tant dins com fora de Catalunya amb una mostra itinerant Biennal d'Art arrelada en la identitat cultural i l'escena artística del país.
Pel signant és molt satisfactori que dos dels artistes que forment part de la història de la Biennal, ara exposin a Manifesta, l'obra de la Nora Ancarola es pot veure a Sant Cugat.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.