"La burocràcia mata la iniciativa", això que va dir el president Roosevelt i que tots subscriuríem. És un dels mals que hem de patir els ciutadans davant de qualsevol administració sigui local, autonòmica o estatal i a Catalunya en som líders, de fet, som a la cua d'Europa pel que fa a eficiència de les administracions. Els governs van fent petits passos per millorar-ho, però les excessives regularitzacions i la lentitud dels processos administratius d'unes maquinàries sovint ineficients aboquen al ciutadà al mig d'una teranyina, on perd la paciència i alguna cosa més.
Llegeixo a VIA Empresa que una cadena de distribució catalana ha trigat fins a vuit anys en obrir un supermercat, que amb una gestió eficient amb pocs mesos estaria resolt. A casa nostra, les llicències d'obres han arribat a trigar gairebé tres anys, conec casos de famílies que van comprar un terreny, es van vendre el pis i s'han trobat sense casa, endeutats i desesperats, o negocis que han acabat marxant a altres ciutats cansades de trobar-se davant d'un mur inaccessible.
Posaré un exemple que demostra quan la burocràcia provoca una situació surrealista: fa un any i mig els propietaris del quiosc de Valldoreix van tancar-lo per jubilació i van trobar una família que estaven disposats a rellevar-los, no ho van poder fer perquè l'EMD va dir que calia fer un concurs. Final de la pel·lícula; des de fa un any i mig els ciutadans de Valldoreix ens hem quedat sense quiosc que es va deteriorant amb pintades i brutícia. Els que encara comprem premsa, hem d'agafar el cotxe i marxar fora i la xurreria del costat, ha notat una davallada important de vendes. És un petit exemple del que la burocràcia provoca; desincentiva la iniciativa i complica la vida als ciutadans.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.