Un casal en línia?

'El casal en línia funciona igual que un casal presencial, però des del domicili a través del televisor'

El passat dia 9 d'abril vaig participar en una jornada sobre Gent gran i exclusió social, organitzada per la Universitat Ramon Llull i Càritas Diocesana de Barcelona. Tot un matí ben aprofitat, durant el qual vaig aprendre diferents coses:

  1. A la ponència sobre La situació de les persones grans a Espanya, vaig saber que l'Informe Foessa es publica cada any i se centra en l'exclusió i el desenvolupament social. És interessant que per definir el concepte d'exclusió, no es limiten a temes econòmics, sinó que analitzen 8 dimensions que poden contribuir al fet que algunes persones grans no puguin participar amb normalitat a la vida social: ocupació, participació, salut, conflictes, privació material, habitatge, educació i aïllament.
  2. A la taula rodona sobre bones pràctiques en l'àmbit de la intervenció social amb persones grans, vaig constatar que Càritas té a Barcelona 23 pisos compartits, molt semblants al que ja fa temps vam proposar des del Consell de la Gent Gran de Sant Cugat. També, que la Fundació Pere Tarrés disposa d'una plataforma de formació pensada especialment per a cuidadors no professionals i que la Cooperativa Suara ofereix la possibilitat de participar en un casal en línia.
  3. El casal en línia funciona igual que un casal presencial, però des del domicili a través del televisor. M'ha semblat un bon invent per a persones que no poden sortir de casa, o que des de la residència volen seguir en contacte amb els amics del casal. Comparteixen "històries de vida", celebren festes, competicions de jocs, fan teatre, organitzen viatges virtuals, practiquen ioga, taitxí i el que convingui.


Total que ja he demanat una entrevista per conèixer més detalls.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem