La setmana passada el conseller Argimon, va recomanar que qui no sabés obtenir el certificat Covid li demanés ajuda als familiars. Seguidament, el conseller Puigneró, per a treure-li fusta al col·lapse de la web del CatSalut, va posar d'exemple una persona que s'havia descarregat 200 vegades el passaport. Hahha quina gràcia. La culpa de la saturació a la web és dels que no s'assabenten de com va el cotarro. Au, foc apagat.
Recordo l'actual conseller de Polítiques Digitals, riure sorneguer per les xarxes, quan al Ple de Sant Cugat vam aprovar, a proposta de la CUP, instal·lar cartelleres al municipi: "En plena era digital, et felicito fill" o una cosa així. La mesura era senzilla i innòcua, perseguia fer de l'espai públic també un espai informatiu i social. El moll de l'os de la qüestió és desconèixer i vantar-se'n que moltíssima gent no té dispositius o senzillament no té les habilitats per a moure's en el món digital.
Ser regidora de Drets Socials em dona una certa perspectiva de la diversitat de gent que efectivament no té accés als tràmits digitals i puc assegurar que és molta. Davant d'aquesta realitat, no es pot optar per una mirada passiva i classista sinó que cal posar totes les eines perquè ningú quedi fora. Però obviar que els drets s'han de garantir, facilitar i no només oferir és una perspectiva ideològica que alguns els deu semblar antiga, però els asseguro que és més sòlida i fecunda que Repúbliques digitals, nanosatèl·lits i smartscities variats.
Als dos els recomano projectes com el que hem iniciat a Sant Cugat; el Punt d'Acompanyament Digital. Per fer sortir l'Ajuntament allà on cal i per a posar mesures que efectivament garanteixin els drets proactivament de tothom, per això són drets.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.