Com triar al terapeuta més eficient

El teu estil de vida és bàsic per saber si el teu terapeuta és bo per a tu

En moltes ocasions, adonar-nos que necessitem l'ajuda d'un especialista per tractar una algun aspecte personal o bé, per tractar a algú de la nostra família o conegut, suposa un procés de mentalització important.
 

Encara que sabem que seria important començar el més aviat possible, ja que hi ha alguna cosa que no "dominem" del tot, acostumen a haver-hi resistències amb les quals ens podem estancar fàcilment i sense adonar-nos.

La primera és dubtar de si realment és necessari, ja que si sempre s'ha pogut continuar sense aquesta ajuda, perquè l'hem de necessitar ara. Volem, sense ser especialistes en aquella àrea, determinar el grau d'importància que pot tenir allò en les nostres vides o en les dels més petits.


La segona resistència és dir-nos que serà difícil compaginar els nostres horaris i rutines amb una teràpia. Costa donar prioritat a una mica al que en realitat dubtem que ens pugui ajudar.


I la tercera i més important és, serà bo aquest terapeuta? Sabrà fer-ho bé? M'entendrà? Sabrà donar-li al meu fill les pautes que necessita?

Si has aconseguit saltar-te aquests petits "sots mentals", probablement ja hagis començat amb algun terapeuta, perquè t'has atrevit a superar les primeres dues resistències.

Com sabem si l'hem encertat?

A partir d'aquest punt, com saber si el teu terapeuta és eficient i és el més adequat per a tu o la teva família, dependrà en gran manera del teu estil i filosofia de vida.


Encara que això pugui semblar estrany, sol ser així.
Un terapeuta és una persona amb habilitats especials en una àrea d'assistència. Aquestes habilitats són obtingudes mitjançant una formació i una experiència que estan subjectes a l'organisme del qual han estudiat o pel qual han treballat.


Existeixen moltes corrents i orientacions dins de cada disciplina. De fet, un logopeda o psicòleg, per exemple, pot ser i treballar molt diferent d'un altre, però això no significa que sigui pitjor o millor, simplement és diferent.

Probablement, hagin estudiat des d'orientacions diferents i la forma en la qual aborden el seu treball, és diferent. Això ens dóna l'oportunitat, justament, de poder triar quin és el que més ens agrada, no sobre la base del seu grau de coneixements (que moltes vegades és desconegut pels pacients o nens), sinó més aviat per les sensacions que ens transmet durant tot el procés.


Habitualment, si notem que la teràpia està tenint efecte és que hem donat amb el perfil de terapeuta que veu i treballa les dificultats, a la nostra manera de veure, com nosaltres les enfoquem.


Al final de tot, el més important és sentir-se còmode i sentir que s'avança. Conèixer a l'altre, informar-se i sobretot, confiar. Si atorguem confiança en tots dos sentits, crearem un bon vincle terapèutic i el compromís amb la teràpia i el terapeuta serà major.

 
Comentaris

Destaquem