Cuina tradicional vs. cuina d'origen vegetal

'Queda clar, doncs, que hi ha alternatives que actualitzen la tradició amb una base d'origen vegetal'

Aquest estiu ha sortit a la llum una nova app que recull els restaurants que ofereixen esmorzars de forquilla a casa nostra. La iniciativa és l'evolució d'un perfil de Twitter i una pàgina web, totalment gratuïta i autogestionada. A les xarxes socials l'alegria col·lectiva va ser evident a través de desenes de piulades, però en algunes d'elles reflexionaven sobre les poques opcions que tenen les persones vegetarianes i encara menys, les veganes.

La nostra cuina tradicional es basa majoritàriament en receptes on hi predominen els ingredients d'origen animal. Però, cada vegada més, sorgeixen propostes adaptades molt ben aconseguides. Ja sigui restaurants (com els del xef Xavier Pellicer o la xef Teresa Carles), usuaris que comparteixen receptes a través de les xarxes socials o també llibres de cuina.

És el cas del receptari 'Vegana i catalana' de Marta Castells, publicat per l'editorial Viena. "Perquè no volem renunciar als nostres principis, però tampoc no estem disposats a haver de resignar-nos a recordar amb nostàlgia la cuina de la nostra infantesa, la dels dies de festa, la de sempre", podem llegir a la presentació del llibre al web de l'editorial. Una publicació imprescindible per als amants dels fogons on revisa les receptes de tota la vida de manera senzilla i imaginativa.

Queda clar, doncs, que hi ha alternatives que actualitzen la tradició amb una base d'origen vegetal. Potser en el cas dels esmorzars de forquilla, encara haurem d'esperar, però tot arribarà!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem