Cultura de qualitat

Avui em limitaré a parlar de dues obres que considero d'alta qualitat i que, sense menystenir la resta, he escollit per la seva proximitat temporal: Pedra i Sang i la Cantata de Nadal

Si dic que a Sant Cugat es fa cultura de qualitat no estic fent una afirmació xovinista, simplement crec que constato el que molts santcugatencs compartirien amb mi.

El camp de la cultura és extens i no pretenc abastar-lo tot; parlaré de la que es fa a la nostra ciutat, no de la que es consumeix (que també és, en general, de qualitat). És a dir, parlaré de la cultura produïda majoritàriament per persones vinculades a la ciutat i que és oferida i presentada al públic també per santcugatencs de naixement o adopció.

Avui em limitaré a parlar de dues obres que considero d'alta qualitat i que, sense menystenir la resta, he escollit per la seva proximitat temporal: Pedra i Sang i la Cantata de Nadal, esdevingudes recentment.

Pedra i Sang és una producció de Tetrateatre representada anualment des de l'any 2000. És una tragicomèdia musical que involucra a més de 40 actors i cantants sota la direcció escènica de Dolors Vilarasau i que es representa a la Sala Capitular del Monestir. En les 18 edicions ha anat canviant de format i actors mostrant així la seva vitalitat i esperit de superació. Crec que no em cal justificar que és una obra de qualitat estimada pels santcugatencs.

La Cantata de Nadal és una audició musical dirigida per Xavier Baulies que organitza anualment Camerata Sant Cugat des del 2005, estrenant cada any una cantata de compositors catalans actuals (Benguerel, Guinovart, etc.), amb l'objectiu d'estimular i difondre la seva obra. Aquest esdeveniment té una reconeguda projecció internacional, ja que les cantates han sigut editades a Europa i difoses en diferents països. Com en el cas anterior, l'èxit de públic i de crítica corroboren la qualitat d'aquesta audició.

 
Comentaris

Destaquem