La cultura també és un bé social

'La cultura, a Europa i a casa nostra, és com l'element pobre que tenim al costat i amb el qual anem convivint, però al que no donem massa importància'

D'aquí a pocs dies votarem per decidir qui governarà Europa en els pròxims cinc anys. Les propostes més debatudes fan referència al medi ambient, la seguretat, la migració, els drets socials i, sobretot, al paper que pot jugar la dreta i l'extrema dreta en tirar per terra els pocs o molts drets que fins ara hem compartit.

En totes les propostes, la cultura no sembla tenir cap espai que valgui la pena considerar, més enllà de pensar-la com un element cabdal per a la cooperació entre països, centrada en l'aportació positiva que brinda a la societat, a l'economia i a les relacions internacionals. La cultura, a Europa i a casa nostra, és com l'element pobre que tenim al costat i amb el qual anem convivint, però al que no donem massa importància, malgrat que coneixem que és l'element cabdal per cohesionar la societat, fer-la més equitativa i més democràtica.

Sabem que des de començaments de setembre fins a finals de novembre tindrem Manifesta 15, una biennal nòmada europea, que a casa nostra tindrà com a centres principals el monestir i Can Quitèria i que s'inspira en artistes, activistes, científics i pensadors per planejar un futur per la justícia. Desconeixem fins ara quin paper hi tindrà el nostre Ajuntament i les entitats en el seu desenvolupament, quins actes es proposaran, com es pensa incentivar la participació ciutadana en tota la moguda. I potser el més importat, com pensem que aquesta pot ser una oportunitat per Sant Cugat per fer-la una ciutat culturalment més rica i més activa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem