En ple procés de preinscripció molts pares es troben amb diversos dubtes en l'elecció d'escola. Tots tenim el deure de procurar la millor educació per als nostres fills, i el dret d'escollir la que al nostre judici ens sembli la més convenient.
Un any més veiem amb preocupació que aquest dret es veu vulnerat en allò tocant a la llengua. Una vulneració que aquest any ha trobat el seu major exponent en el totalitarisme lingüístic del manifest Koiné.
Des del Partit Popular no podem deixar de denunciar el que suposa un acte d'intolerància i de menyspreu alhora que un manifest cas d'ignorància, ja que s'ignora que la cultura feta en castellà a casa nostra, és també cultura catalana i excloure tota aquesta creació és amputar la nostra cultura i desfigurar la nostra identitat.
Per això, rebutgem aquest manifest que secunda el monolingüisme institucional i que pretén eradicar l'ús del castellà una pretensió que és contrària a la realitat de Catalunya on hi ha una absoluta normalitat en l'ús indistint de català o castellà.
Es vol traslladar la percepció de què els catalans tenim un problema amb la utilització de les dues llengües, i no és veritat. El bilingüisme a Catalunya és una riquesa formidable. L'ús del català i del castellà entre persones que preferentment parlen en castellà i les que ho fan en català és modèlica. En la societat, el bilingüisme és real. És fonamental la llibertat de cada ciutadà a utilitzar qualsevol de les dues llengües cooficials i no ser discriminat per això.
Una altra cosa, però, succeeix en l'esfera pública, en les relacions entre poders públics i ciutadans, on s'ha imposat el català des que el nacionalisme va encunyar el concepte de "llengua pròpia", que equival a la llengua única en les institucions i s'ha anat imposant en tota l'activitat pública el monolingüisme català amb la consegüent eradicació del castellà.
El marc jurídic constitucional, no permet adoptar mesures per afavorir l'ús preferent d'una llengua o una altra, perquè s'ha de garantir l'ús de qualsevol de les dues llengües cooficials a Catalunya en igualtat de condicions, ja que els catalans tenen dret a emprar qualsevol d'elles.
A Sant Cugat, volem fer memòria de l'elogi que el gran Cervantes dedicà a la nostra terra per boca del Quixot: "Barcelona, archivo de la cortesía, albergue de los extranjeros, hospital de los pobres, patria de los valientes, venganza de los ofendidos y correspondencia grata de firmes amistades, y única en sitio y en belleza". Cultura, és no Koiné.