Divuit anys de l'arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat del Vallès

'Ha anat recuperant la festa amb les danses i l'àpat de les persones de les entitats que, voluntàriament, ho fan possible'

En Joan Amades, en el Costumari català dedicat a l'estiu, explicava que "la base inamovible del programa de les festes la constitueixen la dansa, les curses i els àpats extraordinaris".

Més info: La Flama del Canigó encendrà la revetlla de Sant Joan

L'arribada de la Flama del Canigó, i l'encesa de la foguera de Sant Joan, a la plaça Octavià de Sant Cugat del Vallès, en els 18 anys que se celebra, ha anat recuperant la festa amb les danses i l'àpat de les persones de les entitats que, voluntàriament, ho fan possible.

Si la Flama del Canigó arriba a la nostra ciutat és gràcies als relleus d'una cursa que no es veu, des del cim del Canigó. Primer caminant, baixant la muntanya. Després més de 240 quilòmetres de bicicleta entre el refugi dels Cortalets fins a la plaça del Dr. Galtès a Sant Cugat del Vallès.

Cada any, les entitats organitzadores mirem d'afegir alguna novetat de patrimoni de cultura immaterial. Enguany la Flama arribarà a la Llar d'avis de la Parròquia, a les 6 de la tarda. Un tribut a la continuïtat del país, de la seva cultura i de la seva llengua, que està en la base de fer arribar la Flama del Canigó arreu dels Països Catalans.

Recuperarem la tradició de ballar al voltant de la foguera, gràcies a la celebració de la capital 2023 de la sardana a Sant Cugat del Vallès. Precisament, l'Entitat Sardanista, dirigirà la festa popular prèvia a l'encesa de la foguera.

Un programa que trobareu al TOT Sant Cugat i a Òmnium Cultural que, ens sentim honorats de poder fer confluir tantes entitats i persones en una festa de país.

Hi sou convidats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem