Ens expressem més enllà de les paraules. Ocupar l'espai és, per exemple, una mostra de poder. Serà casual la nostra tendència a replegar-nos? Mai, sosté l'experta Teresa Baró que, en l'última gala de l'Associació de Directives, Empresàries i Professionals Ade Vallès, va reflexionar sobre la comunicació gestual, l'espai i el temps.
L'Associació celebra a Sant Cugat, ciutat on té una més que notable implantació, el talent en els negocis. Ho fa amb la convocatòria d'uns premis comarcals que reconeixen la innovació, la creativitat i la constància de projectes empresarials liderats per dones. Han premiat trajectòries de directives i professionals en actiu i d'homes que, des d'una situació de poder, avancen cap a un model igualitari.
L'acte de lliurament, a Ca n'Ametller, ha esdevingut en només dos anys molt més que una gala a l'ús. Punt de trobada dels agents polítics i econòmics del territori. Per descomptat, lloc d'apropament de dones que s'identifiquen com a iguals. I també espai de reflexió social. Agosarada des de l'arrel, reivindica per si sola l'espai públic i social que correspon a l'empresariat femení.
Un lloc i un moment on conviuen la trobada i la conscienciació, poèticament sintetitzat en la poesia musicada que va recitar (i crear) l'empresària i presidenta d'Ade, Mònika Blasco. En les seves paraules i gestos vam veure dones que no es disculpen. Dones que aixequen la mà i reclamen la paraula, que ni preguen ni demanen, però que són tant poderoses, que busquen complicitats, sumen i multipliquen. Dones, humanistes o científiques, que ocupen. Els espais que es mereixen, els que es proposen, els que els pertoquen.