Dones invisibles

'Una violència que es manifesta en formes diverses, a més de la física, com ara el greuge salarial, el model de bellesa, la cosificació, la limitació de llibertat...'

Ara fa uns dies, a la Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat, es va presentar el fotollibre Brians. Mujeres invisibles de la Fundació Setba, coincidint amb la celebració a la ciutat del Lumínic, el Festival de Fotografia d'Autor. El Lumínic no exposa els seus treballs en un únic espai al qual cal anar per veure'ls, sinó que és un festival que podem trobar a diferents llocs de la ciutat, com ara l'entorn de la Biblioteca central o l'entrada del Claustre del Monestir.

Aquest fotollibre respon a un reportatge conduït per la fotògrafa Marta Fàbregas, presidenta de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat, i compta amb la participació de la brasilera Camila Oliviera, que actualment compleix el tercer grau penitenciari a Catalunya. La temàtica és interessantíssima, perquè ens mostra un conjunt de dones que han estat apallissades per la seva condició de dones i que Oliveira va conèixer com a interna a les presons de Brians i Wad-Ras.

Ella explica que el 75% de les seves companyes havien estat víctimes d'aquesta violència patriarcal. Una violència que es manifesta en formes diverses, a més de la física, com ara el greuge salarial, el model de bellesa, la cosificació, la limitació de llibertat... i que moltes dones accepten perquè també elles han interioritzat la inferioritat a què les condemna el masclisme en els rols de mares, assistentes familiars i socials o figures d'instrumentalització sexual. Mireu-vos les seves cares i intenteu veure l'ésser humà que hi ha al darrere.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem