De Draghi a Sant Cugat

'Demonitzar el teixit empresarial –tant local com global- no és el bon camí si volem protegir l'estat del benestar (sanitat, educació, serveis socials, infraestructures, seguretat, etc.)'

El recent informe de Mario Draghi The future of European competitiveness hauria de ser d'obligada lectura, perquè ens posa davant el mirall de la "crua" realitat a la qual ens enfrontem. Ens insta a encarar els reptes climàtics, ambientals, d'innovació, d'atracció de talent, etc., i fer-ho al mateix temps compatible amb mantenir un sistema econòmic resilient.

Però sobretot ens ve a dir que, per garantir per a les pròximes generacions la nostra societat del benestar europeu és imprescindible mantenir un teixit empresarial competitiu, en un món global i multipolar. Per exemple, un informe d'Eurocommerce de 2023 posa de manifest que el comerç hauria d'invertir, d'ara al 2030, més de 600.000 milions d'euros per fer front als reptes en matèria de sostenibilitat, digitalització i retenció de talent, entre altres. Amb els beneficis anuals que obtenen actualment les empreses del sector comercial, és impossible que puguin fer front a aquestes inversions.

Demonitzar el teixit empresarial –tant local com global- no és el bon camí si volem protegir l'estat del benestar (sanitat, educació, serveis socials, infraestructures, seguretat, etc.). Avui és més important que mai que totes les empreses (de les micro a les grans) puguin disposar de les capacitats econòmiques suficients per implementar les inversions necessàries per sobreviure en el futur, tant elles com els seus treballadors.

Cal encomanar que cada Administració (des de l'àmbit municipal fins a la Comissió Europea) que faci el que pugui en funció de les seves competències per afrontar aquests reptes. Però hem de tenir clar que, si perdem empreses, perdem benestar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem