En defensa del 25% de castellà

El passat diumenge 14 de juny, Sant Cugat va gaudir d'una diada festiva i familiar amb l'acte que va organitzar l'Assemblea per una Escola Bilingüe i puc dir que jo hi vaig ser-hi allà

És trist però és així. Aquesta diada era per reclamar el que ja estableix la llei juntament amb la jurisprudència dels nostres tribunals. Per desgràcia vivim en un estat de dret que ha deixat de ser-ho per dues raons: la primera raó és que el nostre Govern de la Generalitat de Catalunya no compleix les sentències judicials i, la segona raó és que el nostre Govern espanyol no fa res per obligar a complir el que diu la llei. És a dir, les escoles públiques i concertades haurien d'aplicar un 25% d'assignatures en castellà.

Què suposa aplicar un 25% de classes en castellà? Pràcticament res. Simplement és afegir una assignatura més en la llengua comuna d'Espanya.

Em diran que això és un atac al català. I la meva resposta serà: impedir estudiar en castellà el 25% de les assignatures és privar-nos de llibertat. Per què no podem estudiar una classe, només una sola classe més, en castellà? Hi ha tant odi contra Espanya i a tot allò que és espanyol? Doncs quina vergonya de país.

Ui! El que acabo de dir! Ara em diran que si tant em queixo de Catalunya que marxi.

Marxar de casa meva? Ni de broma. Catalunya és la meva terra i per això vull el millor pels ciutadans que hi viuen dins d'ella. Llibertat. Només reclamo llibertat civil. No vull que l'Administració pública em digui com he d'estudiar. Simplement vull decidir jo mateix que per això sóc un ciutadà amb drets.

Per aquestes raons dono les gràcies a totes aquelles persones que hi van participar ja siguin persones de la societat civil com de formacions polítiques. Moltes gràcies sobretot a aquells pares que estan lluitant a favor de la seva llibertat per escollir en quin idioma volen que estudiïn els seus fills.

Finalment, recordo a tots aquells que em tractaran d'espanyolista pel simple fet de defensar la llibertat d'elecció que la UNESCO i UNICEF defensen el dret a ser educat en llengua materna.

Salut!

Segueix @CarlosMRoig a Twitter.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem