L'Escola d'Art i Dissent Sant Cugat va obtenir la carta ECHE el 2014 i des d'aleshores que promovem les mobilitats internacionals d'estudis i de pràctiques tant d'alumnat com de professorat. Forma part del nostre projecte educatiu la relació amb centres d'altres països europeus, tant és així que comptem amb 9 escoles partner de Portugal, Grècia, Bèlgica, França, Còrsega, Itàlia i Txèquia. Hem intercanviat experiències que ens han fet coneixedors de plans d'estudis diferents, altres tipus de centres, varietats culturals, diversos idiomes i expressions artístiques, entre d'altres.
El març de l'any passat vam engegar un projecte nou que preveu la cooperació entre tres centres d'educació i formació professional de Polònia i Catalunya. L'escola polonesa Reymont, líder del projecte, és una escola que ofereix formació professional en l'àmbit del disseny de moda, perruqueria i disseny gràfic. Després de la visita de dos professors de l'EAD a Polònia el maig de 2021, va sorgir la idea d'un projecte en comú. Com que l'EAD imparteix classes de comunicació gràfica i audiovisual vam proposar que l'INS Terrassa, on s'ofereix formació professional en els àmbits de la imatge personal, en formés part. D'altra banda, el Patronat Municipal d'Educació, l'Ajuntament de Sant Cugat i el Departament d'Educació han donat suport a la iniciativa que comporta processos administratius força complexos.
RE:co! Where are we going? abasta tres cursos escolars encara que les activitats principals es realitzaran durant el curs 2022-2023. L'objectiu del projecte és potenciar les habilitats i competències professionals dels estudiants mitjançant l'elaboració d'una col·lecció de moda que es presentarà el novembre de 2023 a Czestochowa, Polònia. Es realitzaran activitats complementàries que enriquiran l'experiència i permetran que el màxim nombre d'alumnes hi pugui participar. El projecte s'implementa en el marc d'accions pel medi ambient i el clima i activitats per a la transformació digital de l'Erasmus+. Els teixits i el maquillatge que s'utilitzaran són sostenibles i la plata que es farà servir per a les joies prové del reciclatge de radiografies. Es treballa amb materials no tòxics i es potencia el reaprofitament i la producció local.
El mes de setembre, cinc docents catalans vam visitar l'escola Reymont i vam treballar el projecte amb el professorat d'allà. Ens va agradar molt la seva organització, els equipaments del centre i la seva generositat. Fa pocs dies, del 14 al 18 de novembre, vam rebre la visita de setze estudiants de disseny de moda i tres docents de l'escola Reymont. Els nostres alumnes, els alumnes de l'INS Terrassa i els de la Reymont van passar cinc dies convivint en anglès, i participant de les activitats que es van preparar a Sant Cugat, Terrassa i Barcelona: tallers, visites a les escoles, visites a centres culturals, gimcanes i jocs, treball del projecte i passejades. Sens dubte ha estat una setmana inoblidable, on s'han fet lligams forts i hem posat fil a l'agulla al disseny del nostre projecte comú que veurà la llum d'aquí a un any a Czestochowa.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.