Sant Cugat compta amb una forta xarxa d'entitats que recullen variades sensibilitats, tant sectorials com de barri. L'1 de març l'Ajuntament va posar en marxa el Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu i de participació de la ciutat, amb la finalitat d'esdevenir un espai de debat entre l'administració i la ciutadania. El mandat actual impulsa els pressupostos participatius, és a dir, que la ciutadania decideixi part de les inversions municipals, el que acaba representant decidir sobre prop de 2 milions d'euros pels anys 2016-2017.
És un honor formar part del Consell de Ciutat i tenir l'oportunitat de sumar la meva veu com a ciutadana, però també com a empresària i Presidenta d'ADE Vallès, Associació de Directives, Empresàries i Professionals del Vallès. De fet, un dels primers exercicis col·lectius que hem fet, ha estat consensuar el reglament dels pressupostos participatius, on es tindrà en compte, com una variable de pes, l'equitat social, de gènere i la sostenibilitat ambiental. Gràcies a la nostra aportació l'impacte de gènere serà una qüestió rellevant en la validació de les propostes de les entitats i de la ciutadania.
Aquesta ciutat ha de caminar cap a una social smart city, per a convertir-se d'una ciutat intel·ligent a una ciutat socialment intel·ligent, inclusiva, que incorpori la perspectiva de gènere en el seu desenvolupament, en la seva marca d'identitat.