El futur del modelisme ferroviari

'El modelisme ferroviari no és jugar a trens, és formar part de la cultura del ferrocarril'

L'afició als trens sempre va associada a homes d'una certa edat i solitaris. Actualment, és difícil trobar un relleu generacional atès aquestes premisses anteriors. Des de fa anys les associacions "treneres" lluiten per un canvi en l'afició.

Una de les opcions, cada cop més important, són els mòduls. Aquests són uns petits trams de maqueta que ajuntats els uns amb altres, aconsegueixen una reproducció ferroviària de grans mides. L'any del centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat, l'escola de Turó de Can Mates va participar en la 1a experiència de portar a l'escola durant un curs sencer l'elaboració dels mòduls i que va culminar en l'exposició en el museu de Sant Cugat. Aquesta experiència va aplegar nens i nenes de l'últim curs de primària on varen treballar sota la tutela dels membres de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Sant Cugat i els seus professors. Tan sols d'aquesta experiència va faltar poder compartir mòduls amb altres joves d'altres indrets.

Els mòduls són l'opció per començar els més joves i recentment el MOROP (Unió Europea de modelisme ferroviari) reconeix com una solució revertir la tendència d'aquest envelliment en l'afició. S'obre un futur on escoles, casals de colònies, treballs extraescolars o amb gent gran, siguin activitats de socialització i de desenvolupament de coneixements. També podrà ser una via, on el sector femení, s'incorpori cada cop més en aquesta afició on actualment gairebé no hi són. El modelisme ferroviari no és jugar a trens, és formar part de la cultura del ferrocarril.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem