L'habitatge social segons la mirada

'Demano que aquest projecte sigui consensuat, sostenible, i ben dimensionat en l'àmbit d'infraestructures esportives, culturals, educatives, sanitàries i de transport'

El passat ple de l'ajuntament del 22 de febrer ens sorprenia la notícia de la voluntat del govern de construir 3.000 nous habitatges públics en la zona de l'antic Golf de Sant Cugat, limítrofa amb la població de Rubí. Concretament, es destinarien 2.000 habitatges de lloguer protegit a uns 600€ mensuals i els 1.000 restants de venda en cessió d'ús a 75 anys per uns 200.000 euros.

Més info: Sant Cugat planteja un nou barri amb 3.000 habitatges públics al golf de Sant Joan

És evident que aquesta notícia no deixa indiferent a ningú, començant pels partits polítics locals que ja s'han pronunciat majoritàriament en contra de la proposta. L'alcaldessa socialista de Rubí també va voler dir la seva i va fer unes declaracions molt dures en contra del projecte.

Si ho mirem amb ulls ecologistes, realment és una pèssima notícia, ja que passaríem de tenir una proposta ja consensuada per totes les administracions de construir un gran parc interurbà, a la creació d'aquesta macrourbanització de totxo i massificació. Si ho mirem des del punt de vista dels rubinencs també és un escenari desastrós, ja que passarien de poder gaudir d'un dels parcs interurbans més grans de Catalunya, a veure com els veïns els hi fan "la cobra" i es queden amb habitatge social únicament pels santcugatencs.

Si, per contra, els hi preguntem als nostres joves, o fins i tot als nostres grans amb necessitats, se'ls hi posen els ulls en blanc només de pensar que hi ha una possibilitat de poder-se quedar a viure a la seva ciutat sense haver de vendre's cap ronyó per pagar un lloguer. Si finalment es duu a terme, demano que aquest projecte sigui consensuat, sostenible, i ben dimensionat en l'àmbit d'infraestructures esportives, culturals, educatives, sanitàries i de transport.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris