Com a activitat d’entrenament per preparar Sant Jordi a l’escola, vaig demanar als meus alumnes que pensessin un final diferent per a la llegenda clàssica. Molts d’ells van continuar amb els “finals feliços”: “i el drac de Sant Jordi va convertir-se en vegetarià” (l’opció d’una dieta lliure d'origen animal va arrelant en els més petits, una altra cosa és saber si en un futur estaran convençuts de seguir-la i defensar-la), o: “que el drac es faci amic de tota la gent i que el drac comprengui que està malament menjar persones i es faci vegetarià”.
Hi ha la versió feminista i animalista: “Sant Jordi va anar a la cova del drac i tenia molta por, però llavors la princesa, que era molt més valenta, va aparèixer amb la seva motocròs i va convèncer el drac que així no podia continuar. Van acabar fent-se grans amics”. No han faltat els finals passionals, animalistes i feministes: “Sant Jordi s’enamora bojament de la dragona Ramona, i la princesa, molt dolguda i enfadada, decideix marxar del poble i recórrer el món i tenint noves aventures”.
Ah, i també l’adaptació surrealista i -ista i -ista: “Al final, la princesa fa fora el Sant Jordi que s'havia convertit en un monstre, cura la ferida al drac, i de les llàgrimes d’emoció del drac en surten llaminadures en forma de rosa i acaben berenant junts i amics per sempre”. Ja ho veieu: noves generacions, noves perspectives emergents molt més ètiques, igualitàries, integradores i animalistes… Hi ha esperança!
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.